HIFK:n härkäviikko päättyi voittoon – Ässät vei Satakunnan derbyn

30.11.2019
HIFK:n härkäviikko päättyi voittoon – Ässät vei Satakunnan derbyn

Lennart Petrell iski Tapparaa vastaan kauden avausmaalinsa. (Picture: Saana Hakala)

Launtain viiden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat jälleen Pelicansin kaatanut HPK, revanssin KalPasta ottanut JYP, Satakunnan derbyn vienyt Ässät, voittokantaan palannut Kärpät ja härkäviikkonsa upeaan voittoon päättänyt HIFK.

HPK–Pelicans 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK otti vahvan otteen Hämeen herruudesta, kun hämeenlinnalaiset kaatoivat Pelicansin toistamiseen viikonlopun aikana. Lauantaina HPK:n avauserä oli vahva. Kerhon maaleista vastasivat kauden neljännen osumansa tehnyt Markus Nenonen (1+1) ja voittomaalin laukonut Elmeri Eronen. Maalin myötä Eronen sivuaa jo nyt yhden kauden piste-ennätystään Liigassa. Ottelun ensimmäinen puolikas oli selvästi HPK:n ja toinen puolikas taas Pelicansin. Varsinkin päätöserässä lahtelaiset hakivat tiukasti osumia. Yksi maali myös syntyi, kun kapteeni Hannes Björninen laukoi kavennuksen Pelicansin pelatessa ilman maalivahtia. Voitolla HPK nousi kuudenneksi, hämeenlinnalaiset ovat voittaneet neljästä viime ottelustaan kolme. Pelicansille tappio oli neljäs peräkkäinen.

JYP–KalPa 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP otti revanssin KalPasta ja kuittasi lauantaina kotonaan perjantain tappion. Kuopiolaiset vastasivat tänäänkin avausmaalista, kun Kai Kantola iski toisessa erässä kauden 10. osumansa. Seuraavasta neljästä maalista vastasi JYP. Toisessa erässä osuivat Robert Rooba (1+1) ja ottelun ykköstähdeksi valittu Petrus Palmu. Päätöserässä maaliverkkoa heiluttivat kokeneet Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen (1+1). Rooban ja Tuppuraisen lisäksi kahden pisteen iltaa vietti myös kaksi maalia alustanut Jerry Turkulainen. JYP palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. KalPan kolmen ottelun voittoputki puolestaan katkesi.

Lukko–Ässät 2–5 (2–1, 0–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät palasi voittokantaan Raumalla, kun porilaiset kaatoivat Lukon vahvan esityksen jälkeen kauden kolmannessa Satakunnan derbyssä. Kauden derbyvoitot ovat nyt Ässille 2–1. Lukko johti ottelua kahdesti Justin Danforthin ja Jonne Tammelan osumilla, mutta Ässät kiri kahden viimeisen erän aikana rinnalle ja ohi. Ässien kaikki osumat jakautuivat eri pelaajalle. Maalit merkittiin avausmaalin tehneelle Lenni Killiselle (1+1), Teemu Vuorisalolle, voittomaalin laukoneelle Tommi Taimelle, Aleksi Rekoselle ja tyhjiin osuneelle Tylor Spinkille. Ässien edellinen täysi pistepotti tuli 1. marraskuuta Sportia vastaan.

Kärpät–SaiPa 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigaa seitsemän pisteen erolla johtava Kärpät palasi lauantaina kotiyleisönsä edessä voittokantaan, kun SaiPa kaatui niukasti 2–1. Oululaiset iskivät ottelun molemmat maalinsa avauserässä ylivoimalla. Osumat olivat Julius Junttilan ja Radek Koblizekin käsialaa. Junttilalle osuma oli juhlallisesti Liiga-uran sadas! SaiPa kiri maalin päähän ajassa 57.56, kun Joni Nikko onnistui pilaamaan Patrik Rybarin nollapelin. Lähemmäksi SaiPa ei kuitenkaan päässyt, tappio oli lappeenrantalaisille kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Tappara–HIFK 1–4 (1–3, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK päätti neljän ottelun härkäviikkonsa lauantaina Tampereelle. Helsinkiläiset kaatoivat Tapparan vahvan esityksen jälkeen lukemin 1–4. Vierasjoukkue iski avauserässä peräti kolme maalia. HIFK:n illan ykkösnimet olivat kaksi maalia tehnyt Michael Keränen, kolme maalia alustanut Iikka Kangasniemi ja vahvoja otteita maalilla jatkanut Frans Tuohimaa. Keräsen lisäksi HIFK:lta osuivat kauden avausmaalinsa tehneet Ville Varakas ja Lennart Petrell. Tapparan ainokainen ja ottelun 1–1-tasoitusmaali oli Patrik Virran käsialaa. Voitolla HIFK nousi Liigassa jo neljänneksi. Helsinkiläiset ovat voittaneet viidestä viime ottelustaan neljä. Tapparan viikko sisälsi kaksi voittoa ja lauantaina koetun tappion.


---
Published by: Juuso Kauppinen