Liiga perjantaina: HIFK haastaa Kärpät, KalPa ja JYP kohtaavat Kuopiossa

29.11.2019
Liiga perjantaina: HIFK haastaa Kärpät, KalPa ja JYP kohtaavat Kuopiossa

HIFK ja Kärpät kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. (Picture: Samuli Seila)

Liigassa pelataan perjantaina kuuden ottelun kierros. Illan otteluina ovat muun muassa Järvi-Suomen kohtaaminen KalPa-JYP sekä Helsingissä pelattava HIFK-Kärpät. Lue ennakosta lähtökohdat iltaan.

HIFK - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:n viiden ottelun pisteputki katkesi keskiviikkona, kun Jukurit kävi Helsingissä saalistamassa täyden pistepotin mukaansa. HIFK:n tilanne on yleisesti varsin hyvä, sillä joukkue on noussut alkukauden hankaluuksien jälkeen viidenneksi. Vastus on perjantaina kovin mahdollinen, kun 11 ottelun voittoputkessa kiitävä Kärpät saapuu vierailulle. Kärpät ei ole jäänyt ilman pisteitä 17 otteluun ja on ennakkosuosikki myös HIFK:ta vastaan.

Ilves - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves pelaa hienoa marraskuuta ja kahdeksasta ottelusta on kertynyt kuusi voittoa. Edellinen ottelu löytyy viime lauantailta, kun tamperelaiset kaatoivat SaiPan niukasti 2–1. Ilveksen puolustus- ja maalivahtipeli ovat olleet varsin kohdillaan, mikä on mahdollistanut voitot myös iltoina, kun kärkipelaajien maalinteko on sakannut. KooKoo on seitsemännellä sijalla, mutta vain kahden pisteen päässä Ilveksestä. KooKoo ehti kerätä pisteitä viidestä peräkkäisestä ottelusta, kunnes Sport katkaisi tuon putken keskiviikkona. Sport-tappio ei ollut KooKoo:lta vahva esitys, joten parannettavaa löytyy perjantaille.

Jukurit - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurien kaksi edellistä ottelua ovat olleet menestyksekkäitä, kun niin Lukko kuin HIFK kaatuivat. Keskiviikon HIFK-voitto oli samalla Jukurien ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto kymmenen ottelun tauon jälkeen. Tappara palasi maaottelutauolta varsin nihkeillä esityksillä, mutta tiistaina irtosi vakuuttava 5–1-voitto TPS:stä. Tapparalla on pahoja poissaoloja hyökkäyspäässä, kun Tyler Morley on loukkaantunut ja Charles Bertrand on pelikiellossa.

KalPa - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa ja JYP kohtaavat kahdesti peräkkäin, kun joukkueet pelaavat perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Jyväskylässä. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella jo kahdesti. KalPa vei syyskuun kohtaamisen 5–2 ja lokakuussa JYP oli vahvempi 5–0. KalPa on ollut viime otteluissaan mainiossa vireessä, mutta niin on myös JYP. KalPa on neljän ottelun pisteputkessa, kun JYP on puolestaan voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Pelicans - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan yhden ja maalinteko on ollut hankalaa. HPK:ta lahtelaiset eivät ole vielä kuluvalla kaudella kohdanneet, mutta nyt joukkueet mittelevät keskenään niin perjantaina kuin lauantainakin. HPK on mukavasti keskikastissa kahdeksannella sijalla. Eroa kuuden parhaan joukkoon on kuusi pistettä ja sama ero on myös playoff-viivan alapuolelle. HPK avasi viikkonsa tiistaina, tuloksena 1–2-tappio KalPalle.

Sport - SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport sai pitkästä aikaa helpotusta, kun KooKoo kaatui keskiviikkona 5–4-lukemin. Varsinaisen peliajan voitto oli Sportille ensimmäinen 14 ottelun tauon jälkeen. SaiPan marraskuu on ollut haasteita täynnä, kun kuudesta ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Perjantain ottelu on SaiPalle viikon ensimmäinen. Lappeenrantalaiset pelasivat viimeksi viime viikonloppuna, jolloin tulivat tappiot JYPille ja Ilvekselle.


---
Published by: Markus Viljanen