Ilves jätti Sportin nollille - JYP osui viidesti Lukkoa vastaan

13.11.2019
Ilves jätti Sportin nollille - JYP osui viidesti Lukkoa vastaan

Ilves jätti sarjajumbo Sportin nollille. (Picture: Aarno Vuorinen)

Liigassa pelattiin keskiviikkona neljän ottelun kierros. Ilves venytti voittoputkeaan jättämällä Sportin nollille, JYP jatkoi kovan kotijoukkueen mainettaan jättämällä Lukon vaille mahdollisuuksia, Jukurit nappasi voiton KalPasta voittomaalikilpailun jälkeen ja Pelicans kaatoi KooKoo:n jatkoajalla.

Ilves-Sport 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun sarjajumbo Sport jäi nollille Hakametsän illassa. Ville Kolppanen sai pelivuoron Ilveksen maalilla ensimmäistä kertaa reiluun viiteen viikkoon ja käytti tilaisuuden hienosti hyväkseen torjumalla nollapelin 27 torjunnan turvin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat ykkösketjun hyökkääjät Arttu Ruotsalainen, Teemu Rautiainen ja Eemeli Suomi. Voitto nosti Ilveksen sarjataulukossa jo neljännelle sijalle. Sportille tappio oli puolestaan jo yhdeksäs putkeen.

JYP-Lukko 5–2 (2–0, 2–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP jatkoi voitokasta marraskuutaan ottamalla neljännen peräkkäisen voiton. Kotijoukkue takoi maaleja niin tasakentällisin kuin ali- ja ylivoimallakin, eikä Lukko pysynyt kyydissä. Ottelun ehdoton hahmo oli pisteet 1+3 iskenyt Julius Nättinen, joka nousi tehoillan ansiosta yksin Liigan pistepörssin kärkeen. Myös Samuli Ratinen (1+1) esiintyi tehokkaasti. Lukon uudet vahvistukset Ilkka Heikkinen ja Ville Heinola jäivät vielä ilman pisteitä.

KalPa-Jukurit 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa haki vimmatusti katkaisua tappioputkelleen, mutta edes 3–1-johto ei riittänyt, kun Jukurit nousi takamatkalta voittoon Kuopiossa. Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, jossa Jukurit oli vahvempi. Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyivät vierasjoukkueen puolelta Alexandr Jakovenkon kirjauttaessa pisteet 1+2 ja Vadim Pereskokovin viimeisteltyä kaksi maalia. Sarjataulukon peräpäähän jämähtäneelle KalPalle tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen, Jukurit puolestaan venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Pelicans-KooKoo 2–1 JA (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin heikko vaihe alkaa taittua parempaan päin, kun joukkue otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa KooKoo:n kaaduttua jatkoajalla 2–1-lukemin. Ylivoimapeli oli ottelun sana, sillä kaikki kolme maalia tehtailtiin ylivoimapelin kautta. Juhamatti Aaltonen vei kotijoukkueen johtoon ajassa 35.10 ja KooKoo:n vastaus tuli päätöserän puolivälissä Erik Karlssonin onnistuessa. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 63.07, kun Aleksi Mustonen viimeisteli voittomaalin Kim Strömbergin istuessa jäähyaitiossa. Viime otteluissaan maalinteon kanssa tuskailleelle KooKoo:lle tappio oli kolmas peräkkäinen.


---
Published by: Markus Viljanen