Liiga lauantaina: Viimeinen rutistus ennen maaottelutaukoa

2.11.2019
Liiga lauantaina: Viimeinen rutistus ennen maaottelutaukoa

Kärppien ja HIFK:n kohtaaminen täyttää Oulun Energia-Areenan (Picture: Jussi Määttä)

Lauantaina Liigassa pelataan viimeisen kerran ennen marraskuun maaottelutaukoa. Kärpät ja HIFK iskevät yhteen ääriään myöten täyttyvässä Oulun Energia Areenassa. Lisäksi Turussa TPS ja Ilves kohtaavat Liiga-historian toisessaPride-ottelussa. Mikkelissä, Kouvolassa ja Tampereella kiekko jäähän klo 17. Oulussa klo 18 sekä Vaasassa ja Turussa vasta klo 18.30.

Jukurit–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät suuntasi heti perjantai-illan ottelun jälkeen bussinsa kohti Mikkeliä. Myös Jukurit joutui matkustuspuuhiin, kun mikkeliläiset pelasivat eilen Raumalla. Ässät pääsee otteluun täysi kolmen pisteen voitto allaan, Jukurit puolestaan joutui tyytymään Raumalla yhteen pisteeseen. Ottelu on joukkueille kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Jukurien maalilla aloittaa Sami Rajaniemi ja Ässien maalilla Sami Aittokallio.

KooKoo–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kouvolassa nähdään lauantaina vahvavireisten joukkueiden kohtaaminen, kun KooKoo ja JYP iskevät yhteen. Kouvolalaiset hakivat perjantaina täyden pistepotin HPK:lta ja JYP piti TPS:n aisoissa selvin lukemin kotikaukalossaan. JYP löytyy sarjataulukosta sijalta kolme ja KooKoo sijalta viisi. Joukkueilla on piste-eroa ainoastaan kaksi pistettä. Ottelu on joukkueille kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. KooKoon maalilla nähdään Henrik Haukeland ja JYPin maalilla neljättä kertaa tällä kaudella Markus Ruusu.

Tappara–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tampereella on ohjelmassa kärkipään taisto, kun Liigaa johtava Tappara isännöi neljäntenä olevaa Lukkoa. Molemmat joukkueet olivat perjantaina voitokkaita, kun Tappara haki täyden pistepotin Lahdesta ja Lukko otti kotipelistään Jukureita vastaan kaksi pistettä. Illan ottelu on joukkueille kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. 20. syyskuuta pelatussa ensimmäisessä ottelussa Tappara vei Raumalla pidemmän korren lukemin 1–4. Tappara vaihtaa perjantailta maalivahtia ja maalissa pelaa Christian Heljanko. Myös Lukko vaihtaa maalivahtia edellisestä ottelusta, kun Oskari Setänen on torjuntavuorossa.

Kärpät–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Oulussa nähdään lauantai-iltana todellinen herkkupala, kun Kärpät ja HIFK iskevät yhteen. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä. Kärpät on nimittäin viiden ottelun voittoputkessa ja HIFK neljän ottelun voittoputkessa. Kärpät pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin se kaatoi kotonaan Lukon. HIFK oli tulessa puolestaan perjantaina Kuopiossa, josta se haki jatkoaikavoiton tiukan taistelun päätteeksi. Sarjataulukossa joukkueiden piste-ero on Kärppien hyväksi 13 pistettä. Kärppien maalilla pelaa Justus Annunen, HIFK:n maalia puolestaan vartioi Frans Tuohimaa.

Sport–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vaasassa kohtaavat lauantaina alavireiset Sport ja Pelicans. Ottelu on todella tärkeä molemmille, koska molemmat kaipaavat kipeästi lisäpisteitä. Molemmat hävisivät ottelunsa perjantaina, Pelicans taipui kotonaan Tapparalle ja Sport vieraissa. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. 27. syyskuuta Lahdessa pelatussa ottelussa Sport oli parempi lukemin 3–5. Pelicansilla on allaan neljä tappiota ja vaasalaisille puolestaan peräti seitsemän. Sportin maalia vartio illan ottelussa Niko Hovinen ja Pelicansilla puolestaan Tomi Karhunen.

TPS–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS ja Ilves kohtaavat lauantain myöhäisottelussa Turussa. TPS vaihtoi perjantaina päävalmentajaa, kun Marko Virtanen korvasi Kalle Kaskisen. Lauantaina onkin luvassa Virtasen kotidebyytti TPS:n penkin takana. Joukkueiden käyrät näyttävät eri suuntiin – Ilveksellä peli kulkee, mutta TPS:llä on vaikeaa. TPS on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa, lisäksi turkulaiset ovat hävinneet kahdestatoista viime ottelustaan yksitoista. Ilveksen peli on puolestaan lähtenyt kulkemaan lokakuun alun valmentajanvaihdoksen jälkeen. Tamperelaiset etenevät kolmen ottelun voittoputkessa, lisäksi Ilves on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi. TPS:n maali vartioi illalla Rasmus Tirronen ja Ilveksellä Lukáš Dostál.


---
Published by: Juuso Kauppinen