Ilves kaatoi Eemeli Suomen johdolla TPS:n – Kärpät nollasi HIFK:n Oulussa

2.11.2019
Ilves kaatoi Eemeli Suomen johdolla TPS:n – Kärpät nollasi HIFK:n Oulussa

Eemeli Suomi nosti lauantain myötä kauden maalisaldonsa 13 osumaan. (Picture: Teemu Saarinen)

Maajoukkuetauolle! Viikon päättäneen lauantain Liiga-kierroksen voittajat olivat Jukurit, JYP, Tappara, Kärpät, Pelicans ja Ilves. Illan ykkösnimi oli Turussa hattutempun tehnyt Ilveksen Eemeli Suomi.

Jukurit–Ässät 2–1 VL (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit palasi lauantaina kotiyleisönsä edessä voittokantaan, kun Ässät kaatui voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1. Varsinaisella peliajalla Jukurit karkasi toisessa erässä johtoon Aleksandr Jakovenkon ylivoimamaalilla. Ässät puristi tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla, kun Edwin Hedberg tasoitti ottelun kauden kuudennella maalillaan. Voittomaalikilpailussa Jukurit onnistui kolmesti ja Ässät kahdesti. Ratkaisevan osuman iski kanadalainen Charles Sarault. Mikkeliläisten kolme viimeisintä ottelua ovat ratkenneet vasta voittomaalikilpailun kautta. Voitolla Jukurit nousi tasapisteisiin Ässien kanssa, molemmilla on kasassa 24 pistettä.

KooKoo–JYP 0–4 (0–1, 0–0, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP nollasi KooKoon kovavireisten joukkueiden kohtaamisessa Kouvolassa. Jyväskyläläisten osumista vastasivat avauserässä osunut Julius Honka ja päätöserässä verkkoa heiluttaneet Jarkko Immonen, Petrus Palmu (1+1) ja Juuso Vainio. Kaksi vierasjoukkueen maaleista alusti Jani Tuppurainen. JYPin maalilla nollapelin pelasi kauden neljännen ottelunsa pelannut Markus Ruusu. Kauden ensimmäinen nollapeli irtosi 31 torjunnalla. Voitto oli JYPille kolms peräkkäinen ja viides viimeiseen kuuteen otteluun. KooKoolle tappio oli vasta kolmas viimeiseen yhteentoista otteluun.

Tappara–Lukko 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara piti kiinni Liigan kärkipaikastaan, kun vahva tamperelaisryhmä kaatoi Lukon reilun 5300 katsojan edessä lukemin 3–2. Tappara karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Sami Moilasen ja Niko Ojamäen osumilla. Lukko ei luovuttanut vaan puristi tasoihin. Ensin toisessa erässä Ponthus Westerholm kavensi ja Pathrik Westerholm tasoitti ajassa 56.38. Tappara kuitenkin näytti lopussa jälleen suuruutensa, kun Kristian Kuusela nousi esiin ja iski voittomaalin ajassa 57.58. Lukko ei ole pystynyt täyteen pistepottiin kuuteen viime otteluun.

Kärpät–HIFK 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät jatkoi vakuuttavaa syyskauttaan nollaamalla HIFK:n Oulussa lukemin 2–0. Kotijoukkueen maaleista vastasivat avauserän viidennellä minuutilla osunut Michal Kristof ja heti ottelun puolivälin jälkeen maalannut Jakub Krejcik. Slovakialaishyökkääjä Kristofille osuma oli kauden ensimmäinen, tshekkipuolustaja Krejcikille taas kauden neljäs. Molemmat Kärppien osumat alusti Jesse Puljujärvi. Loppuunmyydyn katsomon iloksi hurjavireinen Justus Annunen pelasi kauden viidennen nollapelinsä. Täysi pistepotti oli Kärpille kuudes peräkkäinen. HIFK:n neljän ottelun voittoputki puolestaan katkesi Oulussa.

Sport–Pelicans 1–3 (0–0, 1–0, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans haki lauantaina Vaasasta helpottavan vierasvoiton vahvan päätöserän päätteeksi. Kotijoukkue Sport iski Roope Talajan toimesta ottelun avausmaalin ajassa 28.55 ja johto kesti aina aikaan 54.51 asti. Tuon jälkeen Pelicans iski kolme maalia ja vei ottelun nimiinsä. Lahtelaisten osumista vastasivat tasoituksen tehnyt Juhamatti Aaltonen, voittomaalista vastannut Antti Tyrväinen ja tyhjään maaliin lukemat sinetöinyt Jesse Mankinen. Voiton myötä Pelicans katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Vaasalaisille tappio oli puolestaan kahdeksas peräkkäinen.

TPS–Ilves 1–6 (1–2, 0–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa vireessä oleva Ilves nappasi lauantaina Turussa neljännen peräkkäisen voittonsa. Seitsemästä viime ottelustaan tamperelaiset ovat voittaneet peräti kuusi. Gatorade Centerissä Ilveksen ykkösnimi oli Liiga-uransa toisen hattutempun tehnyt Eemeli Suomi. Kolmen pisteen iltaa vietti myös myös puolustaja Niko Peltola, joka merkkautti pisteet 0+3. Suomen lisäksi Ilvekseltä maalasivat Teemu Rautiainen (1+1), kauden avausmaalinsa tehnyt Jarkko Parikka ja loppulukemat viimeistellyt Samuli Vainionpää. TPS:n ainokainen oli Markus Nurmen käsialaa. Tappio oli TPS:lle kuudes peräkkäinen.


---
Published by: Juuso Kauppinen