Ilves ja JYP juhlivat kotonaan – Lukko jälleen vahva voittomaalikilpailussa

1.11.2019
Ilves ja JYP juhlivat kotonaan – Lukko jälleen vahva voittomaalikilpailussa

Lukon puolustaja Robin Press onnistui jälleen voittomaalikilpailussa. (Picture: Elmeri Elo)

Marraskuun ensimmäisen pelipäivän voittajat Liigassa olivat KooKoo, Ilves, JYP, jatkoajalla juhlinut HIFK, voittomaalikilpailun vienyt Lukko, Tappara ja Ässät!

HPK–KooKoo 1–5 (0–0, 0–4, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvavireinen KooKoo jyräsi perjantaina jo viikon kolmannen ottelunsa pelanneen HPK:n. Kouvolalaiset ratkaisivat ottelun toisessa erässä, jossa se iski peräti neljä maalia. KooKoon ykköspistemiehet olivat Matthew Caito pisteillä 1+2 ja kolme maalia alustanut Juha-Pekka Haataja. Vierasjoukkueen viidennestä osumasta vastasi perjantaina 500. Liiga-ottelunsa pelannut Toni Kähkönen. Voitolla KooKoo nousi Liigassa jo viidenneksi.

Ilves–SaiPa 6–2 (4–0, 0–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa nousuvireessä oleva Ilves kaatoi perjantaina SaiPan Hakametsässä peräti maalein 6–2. Ilves ratkaisi ottelun jo avauskympillä, kun ottelu oli lukemissa 4–0 ajassa 07.46. Ilveksen ilotulitusta johtivat pisteet 2+1 tehnyt Matias Maccelli ja pisteet 1+2 koonnut Teemu Rautiainen. Tamperelaisten riveistä nähtiin myös kaksi Liiga-uran avausmaalia. Näistä vastasivat Elias Laitamäki ja Santeri Hatakka. Ilta toi Ilvekselle täyteen myös 10000 runkosarjamaalia pääsarjassa. Historiallisen osuman iski Arttu Ruotsalainen päätöserässä. SaiPalle illan ottelu oli jo viikon kolmas, tamperelaisille puolestaan ensimmäinen. Voitto oli Ilvekselle kolmas peräkkäinen.

JYP–TPS 6–3 (3–2, 2–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP jatkoi perjantaina vahvaa menoaan, kun TPS jäi jalkoihin Jyväskylässä lukemin 6–3. Lisämausteensa illan otteluun toi TPS:n valmentajanvaihdos juuri ennen ottelun alkua. Marko Virtasen debyytti päättyi kuitenkin tappioon. Kotijoukkueen ykköspistemiehet olivat entistä seuraansa pisteillä 1+2 kurittanut Petrus Palmu sekä 1+1 pisteet iskeneet Ossi Louhivaara ja Jerry Turkulainen. Kolmanneksi nousseelle JYPille voitto oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun. TPS:lle tappio oli puolestaan viides peräkkäinen.

KalPa–HIFK 2–3 JA (1–1, 0–1, 1–0. 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK aiheutti perjantaina KalPalle jo kuudennen peräkkäisen tappion. Helsinkiläiset hakivat Kuopiosta kaksi pistettä Mikko Kousan jatkoaikamaalilla. Voitto oli HIFK:lle jo neljäs peräkkäinen ja seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun. Varsinaisella peliajalla HIFK johti kahdesti Anton Lundellin (1+1) ja Teemu Engbergin osumilla. Kotijoukkueen tasoitusmaaleista vastasivat Tommi Jokinen ja Lasse Lappalainen (1+1). Voiton myötä HIFK nousi kuuden parhaan joukkoon.

Lukko–Jukurit 3–2 VL (2–0, 0–2, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko juhli jälleen voittomaalikilpailun päätteeksi! Raumalaiset ovat voittaneet kauden kaikki neljä voittomaalikilpailuaan. Perjantaina Lukon vireen sai kokea Jukurit. Kotijoukkue karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Robin Pressin ja Pathrik Westerholmin osumilla. Jukurit ei antanut kuitenkaan periksi vaan nousi toisessa erässä tasoihin kahdella Teemu Henritiuksen maalilla. Voittomaalikilpailussa Jukurit ei onnistunut kertaakaan ja Lukolta riitti Pressin Pathrik Westerholmin osumat voittoon.

Pelicans–Tappara 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappioputkessa oleva Pelicans laittoi perjantaina Tapparan koville, mutta pisteisiin se ei tälläkään kertaa riittänyt. Ottelu eteni tasatahdissa aina viimeiselle kympille asti. Pelicansin maaleista vastasi kahdesti osunut kapteeni Hannes Björninen ja Tapparalta myös kahdesti maalannut Charles Bertrand. Isku Areenan illan voittomaali syntyi ajassa 55.48, kun maailmanmestari Niko Ojamäki iski upealla osumalla täyden pistepotin Tapparalle. Voiton myötä kirvesrinnat nousivat takaisin Liigan kärkipaikalle. Pelicansille tappio oli neljäs peräkkäinen ja seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun.

Ässät–Sport 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät palasi perjantaina kotiyleisön edessä voittojen tielle, kun Liigan jumbopaikalle juuttunut Sport kaatui lukemin 2–1. Porilaisten maaleista vastasivat Tyson Spink ja voittomaalin toisessa erässä tehnyt Mikko Salmio. Osuma oli Salmiolle kauden ensimmäinen. Vaasalaisten ainokainen oli kanadalaishyökkääjä Chris DeSousan käsialaa. Ylivoimalla syntynyt maali oli DeSousalle kauden neljäs. Sportille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen. Voitolla Ässät nousi kymmenneksi ja 22 pisteeseen.


---
Published by: Juuso Kauppinen