Tappara voitti kärkikamppailun, KalPa päätti Lukon voittoputken

12.10.2019
Tappara voitti kärkikamppailun, KalPa päätti Lukon voittoputken

Niko Ojamäki iski ratkaisun voittomaalikilpailussa. (Picture: Jussi Määttä)

Lauantai-illan kierros sisälsi useammankin yllättävän lopputuloksen. Jukureista ei ollut Ilvekselle vastusta, KalPa katkaisi Lukon kuuden ottelun voittoputken, KooKoo jyräsi Pelicansin Lahdessa ja SaiPa jätti Ässät nollille Porissa. Lue raportista, miten kaikki kierroksen ottelut etenivät.

HIFK - TPS 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

Loppuunmyyty halli sai seurata jännitysnäytelmää, jonka päätteeksi HIFK katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Avausmaalista vastasivat vierailijat, kun Lauri Pajuniemi vei avauserässä TPS:n johtoon kauden kolmannella maalillaan. Kotijoukkueen vastausta saatiin odotella päätöserän alkuun asti, kunnes Otto Paajasen tasoitusmaali toi kotiyleisölle piristystä. Ottelun ratkaisu syntyi ajassa 52.58 Sebastian Dykin onnistuessa ylivoimalla. HIFK:lle voitto oli varmasti helpottava, TPS:n tappioputki puolestaan venyi viiden ottelun mittaiseksi.

HPK - Sport 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

HPK nappasi vasta toista kertaa kuluvalla kaudella toisen perättäisen voiton, kun Sport kukistui niukasti 2–1. Molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä ahkerasti, mutta ylivoimaosumia nähtiin vain kaksi. Maaleilla ei muutenkaan ottelussa mässäilty ja HPK:lle riittivät voittoon Valtteri Puustisen ja Tommi Tikan osumat. Sport rummutti päätöserässä kovalla tahdilla ja vei laukaukset nimiinsä peräti 26-5, mutta vain kerran kiekko löysi tiensä kotijoukkueen maaliin Roope Talajan onnistuessa.

Ilves - Jukurit 5–1 (2–1, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

Ilves palasi pienen tauon jälkeen jälleen voiton makuun vahvalla esityksellä. Ottelua oli ehditty pelata vasta reilu minuutti, kun Ilves johti jo 2–0 Eemeli Suomen ja Matias Maccellin maaleilla. Vaikka Jukurit saikin nopeasti kavennusmaalin aikaiseksi, ei kotijoukkueen menoa enää horjutettu. Ilves otti tukun jäähyjä, mutta alivoima toimi mainiosti ja oma hyökkäyspeli oli tehokasta. Joose Antonen, Robert Leino ja Kalle Maalahti osuivat vielä tahoillaan ja homma oli paketissa. Oskari Laaksonen (0+2) oli myös tehokkaalla tuulella.

KalPa - Lukko 4–2 (3–1, 1–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

Lukon kuuden ottelun voittoputki tuli päätökseensä, kun KalPa oli Kuopiossa vahvempi osapuoli. KalPa teki avauserän alkupuolella kaksi maalia 15 sekunnin sisään ja vei avauserän lopulta nimiinsä 3–1. Toisen erän alussa Mikko Nuutinen kaatoi kauden avausmaalillaan lisää kylmää vettä raumalaisten niskaan vieden kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Pathrik Westerholm kavensi vielä ylivoimalla, mutta kun päätöserä oli maaliton, ei Lukko lopulta päässyt kovin lähelle tasoitusta. Toinen perättäinen kotivoitto kohenteli KalPan asemia tasaisessa sarjataulukossa.

Pelicans - KooKoo 1–5 (0–2, 0–3, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

Pelicans oli täysin vastaantulija kotihallissaan, kun KooKoo jyräsi 5–1-voittoon. Käännekohdaksi muodostui puolustaja Topi Jaakolan ulosajo. KooKoo hyödynsi tilaisuuden ja iski viiden minuutin ylivoimalla kaksi osumaa. Hyvä kierre jatkui ja vieraat nakuttivat maaleja tasaiseen tahtiin. Pelicans toi kotiyleisölle päätöserässä vielä rahtusen ilon aihetta, kun Hannes Björninen teki kauden kolmannen maalinsa. KooKoo:n Kim Strömberg (2+2) ja Anrei Hakulinen (2+1) olivat loistavassa vireessä, juonien pisteitä pääasiassa vahvan ylivoimapelin turvin. Voiton ansiosta KooKoo venytti pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Ässät - SaiPa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

SaiPa ehti pelata kuusi ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa, mutta lauantaina Porista lähti mukaan täysi potti tärkeitä pisteitä. SaiPan voiton avaimet olivat toimiva ylivoimapelaaminen ja tehokkuus maalin edustalla, sillä vierailijoiden kaikki maalit syntyivät muutaman metrin säteellä Daniil Tarasovin vartioimalta maalilta. Illan tehokkain pelaaja oli puolustaja Robin Salo (1+1). Ässät jäi jo neljättä kertaa ilman maaleja kotiluolassaan ja pudotus maan pinnalle tapahtui varsin nopeasti perjantain Tappara-voiton jäljiltä.

Kärpät - Tappara 2–3 VL (0–1, 2–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Maalikooste

Oulussa nähtiin maalien suhteen tasainen kärkitaisto, kun Kärpät ja Tappara kohtasivat. Erikoistilanteet olivat lauantai-illan ottelussa varsin suuressa roolissa, sillä maaleista kaksi syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Tappara johti ottelua Patrik Virran ja Jere Karjalaisen maaleilla, mutta Juho Lammikon alivoimamaali ja Jesse Puljujärven ylivoimaosuma nostivat kotijoukkueen tasoihin. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka Kärpät pääsikin jauhamaan viiden minuutin ylivoimaa Tuukka Mäntylän ulosajon seurauksena. Ottelun ratkaisua haettiin lopulta aina voittomaalikilpailusta asti, jossa Tappara oli vahvempi. Kärpät vei ottelun laukaukset nimiinsä musertavasti 70-34, mutta Michael Garteig oli Tapparan maalilla jälleen vakuuttava.


---
Published by: Markus Viljanen