Liiga torstaina: Hurjavireinen Lukko hakee jatkoa voittoputkelleen

10.10.2019
Liiga torstaina: Hurjavireinen Lukko hakee jatkoa voittoputkelleen

Pathrik Westerholm, Jonne Tammela ja Ponthus Westerholm ovat muodostaneet vahvan ketjun. (Picture: Elmeri Elo)

Liiga jatkuu torstaina kahdella ottelulla. Raumalla kohtaavat vahvassa vireessä oleva isäntäjoukkue Lukko ja ailahtevasti aloittanut SaiPa. Vaasassa puolestaan iskevät yhteen kotiyleisön edessä lisäpisteitä himoitseva Sport ja alkuviikon vieraskiertuettaan jatkava KalPa. Ilta käyntiin kello 18.30.

Lukko–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kolmantena oleva Lukko pääsee torstaina SaiPan kimppuun viiden ottelun voittoputkessa. Vahvasti kauden aloittaneet raumalaiset löytyvät sarjataulukosta kolmannelta sijalta. Viime viikonloppuna Lukko kaatoi TPS:n kahdesti back to back -otteluissa. SaiPa puolestaan löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta. Lappeenrantalaiset ovat edenneet piste per ottelu -tahdilla, kun yhdeksän ottelun jälkeen on kasassa yhdeksän pistettä. SaiPa on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan peräti neljä. Illan ottelu on joukkueille kauden ensimmäinen kohtaaminen.

Lukon tehokkain alkukaudella on ollut ruotsalaishyökkääjä Ponthus Westerholm, joka on kerännyt yhdeksään otteluun pisteet 6+3. Myös veljesparin toinen osa Pathrik Westerholm on ollut huimassa vireessä toivuttuaan pelikuntoon viime kauden loukkaantumisesta. Pathrik on iskenyt kolmeen otteluun pisteet 2+4. SaiPan tehokkain ollut Tomas Záborský, joka on merkkauttanut yhdeksään otteluun pisteet 2+5.

Sport–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa jatkuu alkuviikon länsirannikon kiertuettaan torstaina Vaasassa. Kuopiolaiset saivat viikolle hyvän alun tiistaina Porissa, kun Ässät kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 0–1. Tiistaina nollapelin pelannut Eero Kilpeläinen avaa tänään luukkua ja maalilla debytoi Mestiksen IPK:sta mukaan nostettu Henri Kiviaho. Viidestä viimeisestä ottelustaan kuopiolaiset ovat yltäneet pisteille neljässä. Kymmenen ottelun jälkeen KalPalla on kasassa 13 pistettä ja sarjasijoitus on kahdeksas.

Kotijoukkue Sport lähtee illan otteluun Liigan jumbopaikalta. Sportilla on kahdeksan ottelun jälkeen kasassa seitsemän pistettä. Vaasalaiset ovat hävinneet kolme viimeisintä otteluaan ja kuudesta viimeisestäkin ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Mielenkiintoisen asetelman iltaan tekee, että joukkueet kohtasivat viimeksi perjantaina. Silloin KalPa oli vahvan loppukirin ansiosta parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Sportin maalilla pelaa ensimmäisen ottelunsa seuraan siirtynyt Niko Hovinen.


---
Published by: Juuso Kauppinen