Julius Honka JYP-puolustukseen – “Odotusarvot todella korkealla”

10.10.2019
Julius Honka JYP-puolustukseen – “Odotusarvot todella korkealla”

Picture: Jiri Halttunen

Puolustaja Julius Honka on tehnyt JYPin kanssa ottelukohtaisen sopimuksen. Viimeiset kuusi kautta Pohjois-Amerikassa pelanneen puolustajan sopimus sisältää ulkomaanoption.

23-vuotias Honka on Diskoksen kasvatti, joka on pelannut JYPin juniori-ikäluokissa C-nuorista Nuorten SM-liigaan. Kanadan junioriliiga WHL:ään hän siirtyi syksyksi 2013.

Honka debytoi NHL:ssä marraskuussa 2016. Dallas Starsin riveissä hän on esiintynyt 87 ottelussa pistein 2+11=13. AHL-otteluita Honka on pelannut yhteensä 201 pistein 26+82=108.

Leijonissa Honka on pelannut 29 A-maaottelua ja esiintynyt kahdesti MM-kisoissa (2017 ja 2018). Nuorten maailmanmestaruutta hän oli voittamassa vuonna 2014.

– Saamme seuraamme todellisen jääkiekon huippuammattilaisen. Odotusarvot Juliusta kohtaan ovat todella korkealla hänen vahvan pelaajahistoriansa takia. Halusimme ennen kaikkea tarjota Juliukselle paikan näyttää taitojaan, jotta hän pääsisi takaisin pelaamaan sitä sarjaa, jota hänen kuuluisi taitojensa puolesta pelata. Molempien osapuolien tavoitteena on saada mies ripeästi takaisin NHL:ään täksi kaudeksi, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi sopimusuutista JYPin tiedotteessa.


---
Published by: Antti Seppänen