Liiga tiistaina: Viikko käyntiin Mikkelistä ja Porista

8.10.2019
Liiga tiistaina: Viikko käyntiin Mikkelistä ja Porista

Ässät ja KalPa kohtaavat toisen kerran viikon sisään. (Picture: Atte Rissanen)

Uusi Liiga-viikko käynnistyy tiistaina kahden ottelun voimin, kun Mikkelissä kohtaavat Jukurit ja JYP sekä Porissa Ässät ja KalPa. Ottelut alkavat tuttuun tapaan kello 18.30.

Jukurit–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit ja JYP iskevät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Mikkeliläiset ovat aloittaneet kauden vahvasti ja löytyvät yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kuudennelta sijalta 15 pisteellä. Vierasjoukkue JYP löytyy yhtä sijaa kotijoukkuetta alempaa. JYPillä on kasassa kymmenen ottelun jälkeen 14 pistettä. Jukurit joutuu illan otteluun tappio allaan, kun hurjassa vireessä oleva Tappara oli lauantaina parempi lukemin 5–2. JYP puolestaan on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme, viimeksi lauantaina Ilves kaatui debyyttiottelunsa pelanneen Petrus Palmun (2+2) huippuillan myötä lukemin 6–4.

Jukurit vaihtaa lauantailta aloittavaa maalivahtiansa, kun Juhana Aho korvaa Sami Rajaniemen. JYP puolestaan luottaa myös lauantaina torjuneeseen Eetu Laurikaiseen.

Ässät–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät ja KalPa kohtaavat tiistaina toisensa toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen oli tasan viikko sitten Kuopiossa, jolloin Ässät vei mukanaan täyden pistepotin lukemin 0–3. Ässien kauden alku ollut vahva. Porilaiset ovat yhdeksästä ottelustaan ottaneen täydet pisteet peräti viisi kertaa. Ässät löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta 15 pisteen saalillaan. Viimeksi lauantaina Ässät kaatoi kotiluolassaan hallitsevan Suomen mestarin HPK:n. KalPan alkukausi on mennyt ailahtelavasti. Yhdeksän ottelun jälkeen kuopiolaisilla on kasassa kymmenen pistettä. KalPa on onnistunut ottamaan täyden pistepotin ainoastaan kerran. Kahden pisteen voittoja joukkueella on puolestaan kolme. Viimeksi perjantaina KalPa kaatoi Sportin voittomaalikilpailun jälkeen. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö KalPa ottamaan revanssin viikon takaisesta ottelusta.

Ässien maalilla jatkaa Daniil Tarasov, joka pelasi myös lauantaina HPK:ta vastaan. KalPan maalille puolestaan palaa Eero Kilpeläinen.


---
Published by: Juuso Kauppinen