Liiga lauantaina: Täysi kierros huipentaa viikon

5.10.2019
Liiga lauantaina: Täysi kierros huipentaa viikon

Henrik Haukeland pelaa lauantaina kauden kahdeksannen ottelunsa. (Picture: Tuula Aronen)

Kuuden pelipäivän Liiga-viikko huipentuu lauantain täyteen seitsemän ottelun iltaan. Jyväskylässä, Kouvolassa, Raumalla, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Porissa kiekko jäähän kello 17.

JYP–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Valmentajanvaihdoksesta piristynyt Ilves matkustaa lauantaina Jyväskylään JYPin vieraaksi. Tamperelaiset pääsevät otteluun kaksi voittoa allaan, kun keskiviikkona kaatui Pelicans ja perjantaina HPK. JYP joutuu puolestaan otteluun tappio allaan, kun joukkue hävisi keskiviikkona niukasti HPK:lle. JYP saa otteluun uutta energiaa, kun uusi hyökkääjä Petrus Palmu tekee debyyttinsä joukkueessa. Ottelun toisena päätuomarina toimii IIHF:n erotuomarivaihto-ohjelman myötä Liigassa kaksi peliä viheltävä Oldrich Hejduk.

KooKoo–HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Keskiviikkona Kaakon derbyssä SaiPan kaatanut KooKoo isännöi lauantaina Kouvolassa HIFK:ta. Kouvolalaiset ovat napanneet kuluvalta kaudelta kaksi voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. HIFK on puolestaan hävinnyt viidestä viime ottelustaan peräti neljä. Viimeksi perjantaina helsinkiläiset jäivät nollille Pelicansia vastaan Nordiksella. Molemmilla joukkueilla on ennen lauantaina kasassa yhdeksän pistettä.

Lukko–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Raumalla nähdään lauantaina mielenkiintoinen ottelu, kun Lukko ja TPS iskevät yhteen toisen kerran viikonlopun aikana. Raumalaiset veivät perjantaina Turussa pidemmän korren, kun Gatorade Centerin tulostaululla komeilivat lukemat 1–3. Kotijoukkue Lukko on aloittanut kauden todella pirteästi ja pääseekin otteluun neljän ottelun voittoputkessa. TPS on puolestaan hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme.

Pelicans–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans on kompuroinut pahoin kahdessa viimeisessä kotiottelussaan, mutta perjantaina Nordiksella kulki kuitenkin paremmin. Lahtelaiset nimittäin nollasivat HIFK:n ja hakivat täyden pistepotin Isku Areenalle. Ailahtelevasti pelannut KalPa pääsee otteluun myös voitto allaan, kun kuopiolaiset nousivat perjantaina voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. Kahdeksan ottelun jälkeen Pelicans on KalPaa edellä kuusi pistettä.

SaiPa–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Vaisusti kauden aloittanut SaiPa isännöi lauantaina Kärppiä Kisapuistossa. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet kauden kahdeksasta ottelustaan kolme. Viimeksi keskiviikkona SaiPa nöyrtyi Kaakon derbyssä KooKoolle jatkoajan jälkeen. SaiPa löytyy sarjataulukosta sijalta yksitoista. Kärppien alkukausi on puolestaan ollut odotetusti vahva. Joukkue on hävinnyt ainoastaan kerran ja silloinkin Liigaa dominoivalle Tapparalle. Kahdessa viime ottelussaan Kärpät on kaatanut Ilveksen ja Ässät maalisuhteella 8–0.

Tappara–Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hakametsässä nähdään lauantaina hyvävireisten kohtaaminen, kun Liigan kärjessä porskuttava Tappara kohtaa Jukurit. Jukurit on jäänyt tällä kaudella ainoastaan kerran pisteittä. Jukurit on nyt kuuden ottelun pisteputkessa ja joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan peräti neljä. Viimeksi keskiviikkona Jukurit kaatoi kotonaan TPS:n. Jukurit löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta 15 pisteellä. Tappara on alkukausi on ollut huikea. Kirvesrinnat on voittanut kauden kaikki yhdeksän otteluaan pistesaldon ollessa 26. Viimeksi torstaina Tappara kaatoi Sportin Kristian Kuuselan juhlaottelussa.

Ässät–HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK pelaa lauantaina jo viikon neljännen ottelunsa. Tällä kertaa hallitseva Suomen mestari suuntaa Poriin, jossa odottaa Ässät ja Isomäki Areenan legendaarinen lauantai-ilta. HPK:n alkukausi on ollut ailahteleva. Viikon aiemmasta kolmesta ottelusta on saldona yksi voitto, kaksi tappiota ja yhteensä kolme pistettä. Kauden pirteästi aloittanut Ässät palaa alkuviikon vieraskiertueelta päättämään viikon kotiin. Porilaisten alkuviikko toi voiton KalPasta, mutta Kärpät oli puolestaan torstaina vahvempi Oulussa. Molemmilla on takana raskas viikko. Kumpi pystyy päättämään viikon voitolla?


---
Published by: Juuso Kauppinen