Liiga perjantaina: Kuopiossa jaossa tärkeitä pisteitä, HIFK isännöi Pelicansia

4.10.2019
Liiga perjantaina: Kuopiossa jaossa tärkeitä pisteitä, HIFK isännöi Pelicansia

Frans Tuohimaa hakee vielä kauden avausvoittoaan. (Picture: Samuli Seila)

Perjantaina Liigassa pelataan neljällä paikkakunnalla. Pelicans matkaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin, Ilves isännöi HPK:ta ja TPS haastaa hyvässä vireessä olevan Lukon Turussa. Kuopiossa puolestaan kohtaavat KalPa ja Sport, joille alkukausi on ollut varsin vaikea, joten molemmat joukkueet ovat kipeästi pisteiden tarpeessa.

HIFK - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:n kausi on lähtenyt nihkeästi liikkeelle ja joukkue on viimeksi kyennyt varsinaisen peliajan voittoon 18. syyskuuta JYPia vastaan. Kotijoukkueen kokoonpano on varsin nimivahva, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta tehottomuus on ollut viime aikoina silmiinpistävää. HIFK on ollut sarjan tehokkaimpia ylivoimajoukkueita, mutta tasakentällisin osumia on syntynyt vasta kahdeksan. Pelicans aloitti kauden vahvasti, mutta edelliset kaksi ottelua ovat tuottaneet tappion, maalieron ollessa vähemmän mairitteleva 5-12. Mikäli lahtelaiset eivät saa puolustustaan tiivistettyä, on HIFK:lla mahdollisuus helpottaa maalinteon tuskaansa.

Ilves - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves nousi keskiviikkona pois sarjajumbon paikalta voittamalla uuden päävalmentajan Jouko Myrrän alaisuudessa Pelicansin murskaavasti 7-2. Nähtäväksi jää, oliko piristysruiske vain hetkittäinen, vai saako Ilves kauden edetessä paremmin juonen päästä kiinni. HPK katkaisi keskiviikona orastavan tappioputken, kun JYP kaatui niukasti 2-1. HPK:n ykkösketju on ollut mainiossa vireessä, mutta muun muassa loistavasti viime kaudella pelanneet Niclas Lucenius ja Jere Innala eivät ole juurikaan onnistumisia saaneet. Mikäli kaksikko löytää maalijyvän, on HPK:ta jatkossa astetta vaikeampi voittaa.

KalPa - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport on valahtanut sarjataulukossa viimeiselle sijalle, eikä KalPalla mene juuri mukavammin, sillä kuopiolaisilla on vain yksi piste enemmän. KalPa on voittanut seitsemästä ottelustaan varsinaisella peliajalla vain yhden. Maalinteko on ollut yksi KalPan murheenkryyneistä, sillä joukkue on jäänyt nollille jo kahdesti. Luottohyökkääjistä Kai Kantola ja Tommi Jokinen eivät ole vielä maalinteossa onnistuneet. Sportin huolena on päästettyjen maalien määrä ja viimeiseen kahteen otteluun omaan verkkoon kiekko on sujahtanut yhdeksän kertaa. Puolustuksen johtohahmoksi hankittu Steven Seigo on kerännyt muhkeat miinukset. Samu Perhonen saa torjuntavuoron kotijoukkueen maalilla, Sportin maalia vartioi Stefan Steen.

TPS - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:lle ottelu on viikon toinen. Keskiviikon ottelussa turkulaiset kärsivät kotitappion Jukureille. Maalinteko on ollut viime aikoina vaikeaa, mutta tähän voi tuoda helpotusta Lauri Korpikoski, joka palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Vastus on haastava, sillä vieraaksi saapuva Lukko on noussut hyvin otteidensa johdosta sarjataulukossa jo neljänneksi. Erikoistilannepelaaminen on ollut raumalaisten ase alkukaudella, sillä ylivoimalla joukkue on ollut koko sarjan paras ja alivoimakin on ollut toiseksi tehokkainta Kärppien jälkeen.


---
Published by: Markus Viljanen