Liiga torstaina: Kärkikaksikko isännöi kotiotteluita

3.10.2019
Liiga torstaina: Kärkikaksikko isännöi kotiotteluita

Kärpät ei ole vielä tällä kaudella kotikaukalossaan hävinnyt. (Picture: Jussi Määttä)

Liiga jatkuu torstaina viikon neljännellä pelipäivällä, kun kärkikaksikko isännöi kotiotteluita. Ohjelmassa ovat nimittäin ottelut Tappara–Sport ja Kärpät–Ässät. Oulussa ja Tampereella kiekko jäähän tuttuun tapaan kello 18.30.

Kärpät–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liigassa toisella sijalla oleva Kärpät isännöi torstaina Ässiä. Oululaiset ovat hävinneet tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun ja senkin Liigan kärkipaikalla olevalle Tapparalle. Myös Ässät on aloittanut vahvasti, kun porilaiset löytyvät viidenneltä sijalta neljällä voitolla. Porilaisten viikko alkoi tiistaina Kuopiosta, josta tuliaisina oli täysi pistepotti. Kärpille ottelu on puolestaan viikon ensimmäinen. Viimeksi lauantaina oululaiset murskasivat Ilveksen tylyin 5–0-lukemin.

Molemmat joukkueet ovat vaihteneet aloittavia maalivahteja viime ottelustaan. Kärppien maalilla aloittaa slovakialaismaalivahti Patrik Rybar. Ässien maalilla puolestaan aloittaa venäläinen Daniil Tarasov. Ottelu on Tarasoville kauden neljäs.

Tappara–Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelkkiä voittoja ottanut Tappara porskuttaa Liigan kärjessa. Torstaina tamperelaiset haastaa Sport, joka löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta. Vaasalaiset ovat tosin pelanneet vasta kuusi ottelua. Niistä on mukaan tarttunut kaksi täyttä pistepottia. Tappara on puolestaan kerännyt yhtä pistettä vaille täyden pistepotin kahdeksasta pelatusta ottelustaan, pisteitä on siis kasassa 23. Molemmille joukkueille ottelu on viikon ensimmäinen. Tappara pelasi kaksi viimeistä otteluaan vieraskaukalossa, Turusta ja Helsingistä oli kotiin tuomisina täydet pisteet. Sportin kaksi viimeistä ottelua ovat myös viikonlopulta. Perjantaina joukkue haki täydet pisteet Lahdesta, mutta lauantaina Sport joutui taipumaan kotonaan JYPille.

Tappara vaihtaa illaan otteluun aloittavaa maalivahtia, kun tolppien välissä seisoo kanadalainen Michael Garteig. Ottelu on maalivahdille kauden neljäs. Myös Sport laittaa tuoreen maalivahdin jäälle, kun Mika Järvinen on tositoimissa kolmatta kertaa.

Hakametsässä juhlistetaan ennen ottelun alkua Kristian Kuuselan upeaa 900 Liiga-ottelun rajapyykkiä.


---
Published by: Juuso Kauppinen