Kärpät, Pelicans ja Ässät jatkavat puhtaalla pelillä – Kouvolassa hurja avauserä

14.9.2019
Kärpät, Pelicans ja Ässät jatkavat puhtaalla pelillä – Kouvolassa hurja avauserä

Liigaan palannut Jesse Puljujärvi iski kauden avausmaalinsa. (Picture: Jussi Määttä)

Lauantain Liiga-kierroksen voittajat olivat puhtaalla pelillä jatkavat Pelicans, Kärpät ja Ässät sekä jatkoajalla juhlinut Tappara, HIFK, Lukko ja hurjan neljän maalin avauserän iskenyt KooKoo. Palaa kierroskatsauksesta illan tapahtumiin.

Jukurit–Pelicans 3–4 (1–2, 2–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans aloitti kautensa kahdella voitolla, kun perjantaina kaatui HIFK ja lauantaina Mikkelissä Jukurit. Lahtelaisten tehokkaimmat olivat kolme maalia alustanut Janos Hari ja pisteet 1+1 kirjauttanut Juhamatti Aaltonen. Myös kapteeni Hannes Björninen (0+2) vietti kahden pisteen iltaa. Lahtelaiset löytyvät kahden ensimmäisen ottelun jälkeen Liigan piikkipaikalta puhtaalla pelillä.

KalPa–HIFK 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

HIFK nappasi lauantaina kauden avausvoittonsa, kun KalPa kaatui Kuopiossa niukasti lukemin 1–2. Helsinkiläisten maaleista vastasivat Liiga-uransa avausmaalin tehnyt ruotsalainen Sebastian Dyk ja HIFK:n riveihin täksi kaudeksi palannut Mikko Kousa. Kuopiolaisten ainokaisesta päätöserässä vastasi Alexander Ruuttu. Molemmilla joukkueilla on Liigan avausviikonlopun jälkeen koossa kolme pistettä.

Kärpät–Sport 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät jatkoi Pelicansin ja Ässien tavoin puhtaalla pelillä. Lauantaina oululaiset kaatoivat kotiavauksessaan Sportin lukemin 3–1. Kärppien osumat olivat Liigaan palanneiden Jesse Puljujärven ja Janne Pesosen sekä Tino Metsävainion käsialaa. Vaasalaisten ainokaisesta ja ottelun avausmaalista vastasi Steven Seigo. Sportille ottelu oli kauden ensimmäinen. Kärpät löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi.

Lukko–Ilves 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Lukko nappasi lauantaina kotiyleisönsä edessä kauden avausvoiton, kun Ilves kaatui lukemin 4–2. Lukko karkasi kahden ensimmäisen erän aikana karkumatkalle Ponthus Westerholmin kahdella maalilla. Avausvoittoaan metsästänyt Ilves kipusi kuitenkin päätöserässä tasoihin Joose Antosen ja Oskari Laaksosen ylivoimamaaleilla. Pisteille asti kiri ei kuitenkaan riittänyt sillä Lukon Linus Nyman osui viimeisen neljän minuutin aikana kahdesti, toinen osumista syntyi tyhjään Ilves-maaliin. Tämän myötä tamperelaiset ovat edelleen voitoitta Liigassa.

Tappara–JYP 4–3 JA (1–2, 0–1, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Tappara nousi lauantaina jatkoaikavoittoon ja otti kauden toisen voittonsa. JYP oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa Juuso Vainion, Julius Nättisen ja Ossi Louhivaaran osumilla. Tappara kuitenkin kiri päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle Charles Bertrandin ja ottelun pisteykkösen Valtteri Kemiläisen (1+2) osumilla. Jatkoajalla ottelun voittomaalin iski ajassa 62.35 osunut Jere Karjalainen (1+1). Voitolla Tappara nousi viiteen pisteeseen. JYP löytyy kolmesta pisteestä.

TPS–Ässät 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Pirteästi kauden aloittanut Ässät otti lauantaina kauden toisen täyden pistepottinsa, kun TPS kaatui Turussa lukemin 1–3. Porilaisten osumat jakautuivat kaikkiin kolmeen erään. Osumista vastasivat Aleksi Varttinen, kauden toisen osumansa jo tehnyt Edwin Hedberg ja tyhjiin osunut Aleksi Rekonen. Kauden avausottelunsa pelanneiden turkulaisten ainokaisesta vastasi Liiga-uransa avausmaalin tehnyt ruotsalainen Anton Holm. Ässät löytyy kuudella pisteellä sarjataulukosta sijalta kolme, Pelicansin ja Kärppien takaa.

KooKoo–SaiPa 5–1 (4–0, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit
>> Lehdistötilaisuus

Lauantain myöhäisottelussa KooKoo otti nopean revanssin Kaakon derbyssä SaiPasta. KooKoon avauserä oli hurja, kun kotijoukkue iski peräti neljästi! Osumista vastasivat Juha-Pekka Haataja, Anrei Hakulinen, Toni Suuronen ja Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Trevor Mingoia. KooKoon kolmeen ensimmäiseen maaliin kului aikaa vain kahdeksan minuuttia ja 16 sekuntia. Toisessa erässä Hakulinen iski illan toisen ja lukemiksi tylyt 5–0. Päätöserässä SaiPan Emil Oksanen onnistui rikkomaan Henrik Haukelandin nollapelin. Lauantain myötä avausviikonlopun Kaakon derbyjen voitot tasattiin 1–1 ja pisteet 3–3.


---
Published by: Juuso Kauppinen