Joukkue-esittelyt 2019: Jukurit – pitkäjänteisesti kohti playoffs-paikkaa

29.8.2019
Joukkue-esittelyt 2019: Jukurit – pitkäjänteisesti kohti playoffs-paikkaa

Neljännen kautensa Liigassa aloittava Mikkelin Jukurit ei ole vielä pystynyt lunastamaan playoffs-paikkaa runkosarjan päätteeksi. Harjoituskauden ottelutulokset lataavat uudelle kaudelle kuitenkin isompia odotuksia.

Viime kaudella

Jukurien kausi tuotti pisteitä yhtä paljon kuin edellinenkin, mutta sijoitus tipahti yhdellä. Avauskauden (2016-17) lukemista joukkue jäi yhdeksän pisteen päähän. Jukurien otteluista peräti 20 eteni jatkoajalle, mutta joukkue pystyi kääntämään näistä vain kahdeksan edukseen. Viimeisistä 20 ottelustaan Jukurit voitti vain kaksi varsinaisilla peliajoilla, ja playoffs-paikkaan jäi lopulta matkaa 15 pistettä.

Uudet pelaajat

Puolustuspäähän hankittiin uuden urheilujohtaja Jukka Holtarin johdolla tulevaisuuden nimi Tshekistä, 20-vuotias Jakub Galvas, jossa on potentiaalia suuriinkin saappaisiin. Ykkössentterin paikkaa on täyttämässä ruotsalainen syöttötaituri Fredric Weigel, jolla on hyviä näyttöjä Allsvenskanista. Euroopan kaukaloita kolme kautta kolunnut kanadalainen Charlie Sarault on monikäyttöinen hyökkääjä kärkiketjuihin.

Lähtijät

Joukkue on muuttunut maltillisesti. Kärkisentteri Turo Asplundin (Sport) menetys jätti isoimman loven. Markku Flinck siirtyi jäähdyttelemään alempiin sarjoihin. Lähtijöiden listalla ovat myös Nestori Lähde ja Harri Kainulainen. Puolustuksesta Mikkelissä ei jatka Valtteri Hietanen.

Valmennus

Pekka Kangasalusta jatkaa Jukurien päävalmentajana. Myös muu valmennusryhmä jatkaa samassa koostumuksessa. Avauskauden haasteet on nyt perattu, ja kokeneella valmentajalla on nyt mainio näyttöpaikka toisella täydellä kaudellaan Liigassa.

Ottelut harjoituskaudella

Jukurit pelaa torstaina kauden kuudennen harjoitusottelunsa kohtaamalla kotonaan Ilveksen. Aikaisemmissa itseluottamusta on nostattanut neljä voittopeliä. Liiga-joukkueista Jukurit on kohdannut vain KalPan (5-2-voitto). Toissa viikolla joukkue pelasi kaksi ottelua voitokkaasti Japanissa. Niukan tappion Jukurit on kärsinyt vain KHL:n Vitjazille.

Läpimurron tekijä

Laitahyökkääjä Ville Leskinen takoi viimeisillä kausillaan Nuorten SM-liigassa hurjia pistemääriä, mutta iso askel Liiga-tasolla on vielä näkemättä. Harjoituskaudella Leskinen on onnistunut maalinteossa jo viidesti. Viime kausi oli rikkonainen, mutta nyt 23-vuotiaalta pieksämäkeläiskasvatilta voi odottaa lisää näkyvyyttä otsikoissa.

Tuleva kausi

Jukurien budjetti on selvästi pienin Liiga-seurojen vertailussa, mutta joukkue on selviytynyt siirtomarkkinoilla voittajana. Harjoitusotteluissa Jukurit mitataan vielä Ilvestä ja KalPaa vastaan. Tässä vaiheessa alkava kausi herättää lupauksia paremmasta. Avauskaudellaan 2016-17 Jukurit sijoittui sijalle 11, vain kuusi pistettä playoffs-viivan alapuolelle. Mahdollisuudet kymmenen joukkoon ovat realismia.


---
Published by: Antti Seppänen