Tapparan päävalmentaja vaihtuu kaudelle 2020-21 – Tapola ja Rautakorpi vaihtavat rooleja

19.6.2019
Tapparan päävalmentaja vaihtuu kaudelle 2020-21 – Tapola ja Rautakorpi vaihtavat rooleja

Picture: Mikko Pylkkö

Nykyinen urheilujohtaja Jussi Tapola palaa takaisin Tapparan päävalmentajaksi kaudesta 2020–21 lukien kolmen vuoden sopimuksella. Nykyinen päävalmentaja Jukka Rautakorpi siirtyy puolestaan seuran urheilujohtajaksi kauden 2019–20 jälkeen kahden vuoden sopimuksella. Sopimukseen liittyy lisäksi molemmin puolinen kolmen vuoden optiokausi.

Jussi Tapola on aiemmin toiminut Tapparan päävalmentajana kolmena kautena, jolloin Tappara oli kaikkina näinä kausina Liigan finaaleissa. Näistä kaksi päättyi Suomen mestaruuteen.

Tapolan valmennusryhmään valmentajaksi on nimetty kahden vuoden sopimuksella aiemmin KalPassa, Ilveksessä ja KooKoossa päävalmentajana toiminut Tuomas Tuokkola.

– Suomen mittakaavassa Tapparan pitkäjänteinen toiminta kaikessa jääkiekkoon liittyvässä päätöksenteossa on harvinaista ja poikkeuksellista. Tunnen suurta vastuuta palatessani taas valmentamaan tätä Suomen menestyksekkäintä jääkiekkoseuraa kohti historiallista ajanjaksoa, kun seura siirtyy Hakametsästä Areenaan. Nyt keskityn tämän kauden vielä urheilujohtamiseen ja viemään Tapparan urheilustrategian mukaisia päätöksiä täytäntöön, Tapola toteaa.

Jukka Rautakorpi on aiemmin toiminut Liiga-joukkueen päävalmentajatoimien lisäksi Jääkiekkoliiton valmennuspäällikkönä ja huippu-urheilun johtajana, Kuortaneen urheiluopiston valmennusjohtajana sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajana.

– Olen ollut jo aiemmin luomassa Tapparan urheilustrategiaa ja päässyt seuraamaan sen toteuttamista läheltä. Nyt, kun Tapparan organisaatiorakennetta ollaan muuttamassa siten, että urheilujohtajalle siirretään entistä enemmän myös hallinnollista ja taloudellista vastuuta, uskon minulla olevan paljon annettavaa Tapparan urheilutoimen kehittämisessä vastaamaan entistä kovempiin tulevaisuuden haasteisiin, vakuuttaa Rautakorpi.

Tämän vuoden lopussa eläkkeelle siirtyvä Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen oli tyytyväinen nimityksiin.

– Olen todella tyytyväinen, että Tappara on saanut hyvissä ajoin ennen Areenaan siirtymistä urheilutoimeensa liittyvät päätoimet täytettyä kovimman tason ammattilaisilla. Tämä helpottaa koko organisaatiotamme ja tulevaa toimitusjohtajaamme Mika Aroa selviytymään myös liiketaloudellisista haasteista.


---
Published by: Juuso Kauppinen