KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2018–19 onnistui taloudellisesti

17.6.2019
KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2018–19 onnistui taloudellisesti

Picture: Atte Rissanen

KalPan viime kausi onnistui taloudellisesti ja KalPa Hockey Oy teki päättyneellä tilikaudella voittoa 405 191 euroa.

KalPan Liiga-kausi 2018-2019 oli taloudellisesti onnistunut. KalPa Hockey Oy teki päättyneellä tilikaudella voittoa 405 191 euroa (kaudella 2017–18 voittoa 567 755 euroa).

Yhtiön liikevaihto laski hieman ja oli päättyneellä tilikaudella 6,7 miljoonaa euroa (kaudella 2017–18 liikevaihto 6,9 miljoonaa euroa). Yhtiön omavaraisuusaste puolestaan nousi 67,7 prosenttiin (edellisessä tilinpäätöksessä 59,6 prosenttia).

– Päättynyt kausi oli urheilullisesti pettymys, mutta onnistuimme kuitenkin tilikaudella taloudellisesti hyvin. Onnistuneen tuloksen suurimmat syyt olivat merkittävät NHL-siirtokorvaukset, menestyminen Spengler Cupissa sekä ennätystasolle noussut yhteistyökumppanimyynti. Investoimme halliprojektin yhteydessä voimakkaasti palveluiden ja ottelutapahtuman kehittämiseen. Kaikkiaan investointeja tehtiin tilikaudella 450 000 euron edestä, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

Kaudelle 2019–20 KalPa Hockey Oy budjetoi liikevaihtoa 6,7 miljoonaa euroa. Budjetoitu yleisökeskiarvo on 3 250 katsojaa ja pelaajabudjettia on kasvatettu 2,2 miljoonaan euroon. Tilikaudesta tavoitellaan voitollista tulosta.

– Tulevan kauden osalta urheilullinen tavoite on playoffs-otteluiden palauttaminen Kuopioon. Investointeja tulee vielä alkavalle tilikaudelle reilun 100 000 euron edestä ja kesän jälkeen avaamme jäähallille päivittäin auki olevan ravintolan. Olvi Areenan palvelut tulee paranemaan alkaneella kaudella huomattavasti, Saksman päättää.

KalPa Hockey Oy:n yhtiökokous valitsi yhtiön hallituksen jäseniksi Mika Sutisen, Jarmo Vidgrenin, Kyösti Karhusen, Markus Pohjosen ja Jarna Kaplaksen. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Sutinen.

>> Katso KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksmanin videohaastattelu


---
Published by: Juuso Kauppinen