Vuoden tulokas 2019 – kenelle Wasama-palkinto?

4.6.2019
Vuoden tulokas 2019 – kenelle Wasama-palkinto?

Jääkiekkotoimittajien kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta vuoden tulokkaaksi: Ville Heinola (vas.), Aleksi Heponiemi ja Kaapo Kakko.

Liiga palkitsee kauden 2018-19 parhaita lauantaina 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Parhaan tulokaspelaajan Jarmo Wasaman muistopalkinnon saajaksi ovat ehdolla Ville Heinola, Aleksi Heponiemi ja Kaapo Kakko.

"Wasama-palkinnon saa Liigan ensimmäisen kauden pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi. Voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt Ville Heinola pelasi erinomaisen kauden Lukon puolustuksessa. Heinola debytoi Liigassa syyskuun lopulla ja otti kauden edetessä yhä suuremman roolin raumalaisten takalinjoilla. Heinola kokosi 36 ottelussaan pisteet 2+12=14 ja keräsi peliaikaa lähes 19 minuuttia ottelua kohden. Tehopörssissä hän oli joukkueensa ykkönen lukemalla +7. Vuodenvaihteessa kankaanpääläisen KJK:n kasvatti oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta Nuorissa Leijonissa ja esiintyi huhtikuussa myös alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa.

Kärppien Aleksi Heponiemi oli tulokkaiden pistepörssin ykkönen kirjattuaan runkosarjan 50 ottelussaan pisteet 16+30=46. Heponiemi sivusi Kärppä-tulokkaiden yhden kauden piste-ennätystä ja kokosi toiseksi eniten syöttöpisteitä Liiga-tulokkaiden vertailussa kautta aikojen. Edellisinä kausina Kanadan junioriliiga WHL:ssä huipputehokkaasti pelannut 20-vuotias Heponiemi oli kauden alusta lukien hopeajoukkue Kärppien parhaita pistemiehiä. Helmikuun otteluissaan hän oli Liigan paras maalintekijä ja pistemies ja tuli valituksi kuukauden pelaajaksi. Vuodenvaihteessa Heponiemi oli Ville Heinolan tapaan mukana voittamassa nuorten maailmanmestaruutta.

Kaapo Kakko debytoi Liigassa jo joulukuussa 2017, mutta kulunut kausi oli ensimmäinen täysi kausi aikuisten tasolla. 18-vuotias laitahyökkääjä oli tulokkaiden paras maalintekijä 22 osumallaan ja teki samalla TPS-tulokkaiden maaliennätyksen. Runkosarjan jälkipuoliskolla Kakon maalivire oli kohdallaan, kun 17 ottelussa syntyi 13 maalia. Viime keväänä U18-ikäluokan MM-kultaa juhlineen Kakon kausi maajoukkueissa oli täysosuma: vuodenvaihteessa hän voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa ja kruunasi kautensa toukokuussa aikuisten maailmanmestaruuteen. Hän oli myös Leijonien paras maalintekijä turnauksessa kuudella osumallaan.

Viime keväänä Jarmo Wasaman muistopalkinnon voitti TPS:n Petrus Palmu.

* * *

Voittaja palkitaan 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Tilaisuudessa julkistetaan seuraavien Liiga-palkintojen saajat:

- Kalevi Numminen -palkinto (Paras valmentaja)
- Jarmo Wasama -palkinto (Vuoden tulokas)
- Raimo Kilpiö -palkinto (Herrasmiespelaaja)
- Urpo Ylönen -palkinto (Paras maalivahti)
- Pekka Rautakallio -palkinto (Paras puolustaja)
- Pentti Isotalo -palkinto (Paras linjatuomari)
- Unto Wiitala -palkinto (Paras erotuomari)
- Liigan All Stars -kentällinen


---
Published by: Antti Seppänen