Pelicans-puolustukseen vahvistusta – Topi Jaakolan Liiga-ura jatkuu

4.6.2019
Pelicans-puolustukseen vahvistusta – Topi Jaakolan Liiga-ura jatkuu

Syyskuussa 2018 Topi Jaakola esiintyi Liiga-kaukalossa TPS:n pelipaidassa. (Picture: Timo Savela)

Pelicans on tehnyt yksivuotisen sopimuksen puolustaja Topi Jaakolan kanssa. Lisäksi puolustukseen liittyy nuori kanadalainen Matteo Pietroniro.

35-vuotias Topi Jaakola on nelinkertainen Suomen mestari sekä vuoden 2011 maailmanmestari. Kärppien kasvatti on pelannut Liigassa 352 ottelua pistein 9+37=46. Kuluneella kaudella Jaakola teki sopimuksen TPS:n kanssa, mutta ei pelannut kuin yhdessä ottelussa kauden aikana.

Liigan lisäksi Jaakolalla on pelikokemusta KHL:stä (241 ottelua) ja Ruotsin SHL:stä (229 ottelua). Leijonissa hän on pelannut seitsemät MM-kisat.

– Jaakola on hyvin liikkuva monipuolinen puolustaja, joka tuo reilusti kokemusta ja voittamisen kulttuuria nuoreen joukkueeseemme. Mies tulee olemaan iso palanen ensi kaudella niin pukukopissa kuin jäällä, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi joukkueen tiedotteessa.

* * *

20-vuotias Matteo Pietroniro pelasi päättyneellä kaudella Yhdysvaltain pääjunioriliiga USHL:ssä. Hän oli sarjan neljänneksi tehokkain puolustaja merkkauttamalla 62 ottelussaan 49 (18+31) pistettä. Pietroniron sopimus on yksivuotinen ja sisältää lisäksi option kaudesta 2020-21.

– Pietroniro pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä, mutta osaa olla myös erittäin inhottava pelaaja puolustuspäässä. Pelaaja, josta omat tykkäävät, mutta vastustajat vihaavat, Janne Laukkanen kertoo.


---
Published by: Antti Seppänen