Ässät julkisti vahvistuksia puolustukseensa

15.4.2019
Ässät julkisti vahvistuksia puolustukseensa

Ässät on tehnyt pelaajasopimukset Jakob Stenqvistin, Simon Åkerströmin ja Aleksi Matinmikon kanssa. Stenqvist ja Åkerström pelasivat kuluneella kaudella Ruotsin Allsvenskanissa, Matinmikko Nuorten SM-liigaa Kärpissä.

21-vuotias Jakob Stenqvist on tehnyt Ässien kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Ruotsalaispuolustaja kirjasi IF Björklövenin riveissä 52 ottelussa pisteet 6+15=21. Stenqvist on Dallas Starsin 6. kierroksen varaus vuodelta 2016.

– Jakob on pelirohkea pelaaja, jolla on erinomaiset kyvyt avata peliä ja antaa peliä murtavia syöttöjä. Fysiikkapuolta kehittämällä hän saa paljon lisää kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi.

23-vuotias Simon Åkerström siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella, joka sisältää seuran option kaudesta 2020-21. Myös Åkerström pelasi tällä kaudella IF Björklövenissä ja merkkautti 50 ottelussa pisteet 5+21=26.

– Simonilla on hyvä silmä ja rohkeus pelata kiekon kanssa. Hän tekee paljon oikeita ratkaisuja kiekollisena, on aktiivinen ja positiivisessa mielessä myös aggressiivinen pelaaja. Hänellä on hyvät raamit, mutta fyysisellä puolella myös hänellä on kapasiteettia käyttämättä.

– Molemmat ruotsalaiset ovat pelanneet urallaan paljon. Ovat sen pelikulttuurin kasvatteja ja luonteissa on paljon asioita, jotka tukevat pelaavuutta. Molemmilla on iso mahdollisuus kasvaa huippupuolustajiksi. Heidän kehityksensä tiellä ei ole lasikattoa, Tommi Kerttula kommentoi.

19-vuotias puolustaja Aleksi Matinmikko siirtyy Ässiin 2+1-vuotisella sopimuksella. Matinmikko voitti tänä keväänä nuorten Suomen mestaruuden Kärppien paidassa.

– Aleksilla on henkisellä puolella asioita, jotka tukevat pelirohkeutta ja aktiivisuutta. Hän on luisteluvoimainen kaveri, joka tulee lähtökohtaisesti ensi kaudella pelaamaan A-nuorissa isoja minuutteja, Tommi Kerttula kertoi.

* * *

Ässät on tehnyt lisäksi yksivuotisen jatkosopimuksen Sami Lähteenmäen kanssa. Myös kesken viime kauden Ässiin tullut 20-vuotias Lauri Kulmala jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella.

* * *

Ässien sopimuspelaajat 2019-20
Tilanne 15.4.2019

Maalivahdit
Kasperi Kotkaniemi (harj.ryhmässä)

Puolustajat
Juuso Ketola (2020)
Jyri Marttinen (2020)
Aleksi Matinmikko (2021+1)
Niklas Peltomäki (2021)
Saku Salmela (2020)
Jakob Stenqvist (2021)
Tommi Taimi (2020)
Aleksi Varttinen (2021)
Teemu Vuorisalo (2020)
Simon Åkerström (2020+1)

Hyökkääjät
Niklas Appelgren (2021)
Jouka Juhola (2021)
Lenni Killinen (2021)
Otto Kivenmäki (2021)
Lauri Kulmala (2021)
Sami Lähteenmäki (2020)
Aleksi Rekonen (2020)
Sakari Salminen (2020)
Mikko Salmio (2020)
Peter Tiivola (2020)
Jerry Sammalisto (harj.ryhmässä)
Tommi Laakso (harj.ryhmässä)


---
Published by: Antti Seppänen