Tapparan Kristian Kuusela nousi pistepörssin kärkinimeksi

13.4.2019
Tapparan Kristian Kuusela nousi pistepörssin kärkinimeksi

Picture: Jiri Halttunen

Tapparan Kristian Kuusela nousi lauantaina semifinaaliottelun syöttöpisteellään playoffs-otteluiden kaikkien aikojen pistepörssin jaetulle kärkipaikalle. Sekä Kuusela että Kari Jalonen ovat tehneet playoffs-urallaan 115 pistettä.

Kari Jalonen on pitänyt playoffs-otteluiden pistepörssin kärkipaikkaa 30 vuoden ajan. Jalonen ohitti tilaston ykkösenä olleen Reijo Leppäsen maaliskuussa 1989 pelatessaan TPS-paidassa semifinaalisarjaa Tapparaa vastaan.

Viidesti Suomen mestaruuden pelaajana voittanut Jalonen takoi 12 playoffs-kaudellaan 94 ottelussa ennätykselliset 115 pistettä.

Kristian Kuusela on playoffs-pelien ottelutilastossa tällä hetkellä toisena 175 pelillään. 13 playoffs-kauden aikana Kuusela on koonnut yhteensä 115 (46+69) pistettä.

Viime keväänä Kuuselasta tuli playoffs-otteluiden paras maalintekijä, kun hän ohitti tilaston kärjessä olleen Petri Variksen. Tiistain kolmannessa semifinaaliottelussa HPK:ta vastaan Kuusela iski jo uransa 46. playoffs-maalin ja vahvisti asemaansa maalipörssin ykkösenä.

36-vuotias Kuusela on voittanut SM-kultaa Kärpissä vuonna 2008 sekä Tapparassa 2016 ja 2017. Lisäksi palkintokaapissa on viisi SM-hopeaa Ässien, Kärppien ja Tapparan paidoissa saavutettuina.

>> Playoffs-otteluiden kaikkien aikojen pistepörssi


---
Published by: Antti Seppänen