Ottelusarjat katkolla: Ilves yrittää horjuttaa SaiPan kotihurmosta, JYP muovasi kokoonpanonsa uusiksi

17.3.2019
Ottelusarjat katkolla: Ilves yrittää horjuttaa SaiPan kotihurmosta, JYP muovasi kokoonpanonsa uusiksi

Jatkuuko Janne Keräsen maalivire myös sunnuntaina? (Picture: Elmeri Elo)

Playoffsien 1. kierroksen ottelut jatkuvat sunnuntaina Lappeenrannassa ja Jyväskylässä. Ilves ja Lukko olivat lauantaina voitokkaita, joten ottelusarjat ovat ensimmäistä kertaa katkolla. Lue ennakosta lähtökohdat jännittävään iltaan.

JYP - Lukko | Kokoonpanot

Lukko oli lauantaina erittäin vahva kotikaukalossaan, eikä päästänyt JYPiä yllättämään. Varsin vahvan iltapuhteen esitti Arttu Ilomäen johtama ykkösketju, joka tehoili yhteispisteet 4+3. Lukolla on liike JYPiä aavistuksen edellä ja joukkueelta löytyy useampikin ketju, joka pystyy ratkomaan otteluita. Lukko oli myös runkosarjassa yksi parhaita vierasjoukkueita, joten mitään kammoa matkapeleihin tuskin löytyy.

JYP on sekoittanut pakkaa huolella ja saa nähdä, auttavatko muutokset kaventamaan joukkueiden välistä tasoeroa. Julius Nättinen ja David Tomasek ovat jälleen jyväskyläläisten kokoonpanossa. Puolustuksessa Jake Newton on tippunut kokoonpanosta. Myös Lukon puolella on pieniä muutoksia. Antti Saarela korvaa pelikieltoa kärsivän Manuel Ganahlin nelosketjussa ja lauantain ottelussa pisteet 1+1 tehnyt puolustaja Tarmo Reunanen puuttuu kokoonpanosta. Hänen tilallaan on 19-vuotias Vili Laitinen.

SaiPa - Ilves | Kokoonpanot

Ilves oli lauantaina vaikeuksissa, kun SaiPan ykkösketju vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista. Ilves kuitenkin nousi sinnikkäästi tasoihin ja punnersi voittoon Samuli Vainionpään jatkoaikamaalilla. Samankaltaiseen heikkoon alkuun Ilveksellä on tuskin varaa, kun ottelusarjan toinen kohtaaminen pelataan Lappeenrannassa. SaiPa oli runkosarjassa heti Kärppien ja Pelicansin jälkeen paras kotijoukkue, joten voittamisen tunne on kotihallissa tuttua.

Lauantaihin verrattuna Ilvekseltä on sivussa Juho Liuksiala, ja hänen paikkansa ottaa Toni Henttonen. 7. puolustajana toiminut Juha Leimu on sivussa, ja hänen tilallaan on Olli Vainio. SaiPalla Erik Autio palaa puolustukseen ja hyökkääjä Oskari Lehtinen tippuu pois rotaatiosta.


---
Published by: Markus Viljanen