Lukon Manuel Ganahlille yhden ottelun pelikielto

17.3.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Lukon Manuel Ganahlille yhden ottelun pelikiellon lauantain Lukko–JYP-ottelussa tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Ganahl on pelikiellossa sunnuntaina 17.3. pelattavassa playoffsien 1. kierroksen toisessa ottelussa JYP–Lukko.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Manuel Ganahl
Ottelu: Lukko–JYP
Peliaika: 37.07
Pelipäivä: 16.3.2019

1. Selostus asiasta

Lukko–JYP-ottelun peliajassa 37-07 Lukon Manuel Ganahl kaataa JYPin Ossi Ikosen Tilanteesta jäällä tuomittiin 2 minuutin rangaistus estämisestä. Tilannehuone on katsonut kyseisen teon ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Ganahlille ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Ikonen ei loukkaantunut tilanteessa.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja piittaamattomasti pyyhkäisee tai iskee takaapäin jalallaan vastustajaa luistimeen saaden vastustajan horjahtamaan tai kaatumaan tai pelaaja piittaamattomasti vetää vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai pyyhkäisten jalalla vastustajan jalat alta. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan JYP-päädyssä olleen aloitustilanteen jälkeen Ikonen pelaa kiekon keskialueelle. Tämän jälkeen Ganahl ajaa kiinni Ikoseen, tässä yhteydessä Ganahl kyynärvarrellaan painaa Ikosen ylävartaloa taaksepäin ja samanaikaisesti jalallaan pyyhkäisee Ikosen luistimiin takaapäin. Teon seurauksena Ikonen menettää tasapainonsa ja kaatuu hallitsemattomasti selälleen jäähän.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Ganahlin teko täyttää jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistön. Lisäksi delegaatio toteaa, että Ganahl on teollaan, joka kohdistuu jo kiekon keskialueelle pelanneeseen Ikoseen piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta määrätään ottelurangaistus. Pelikiellon pituuden osalta delegaatio katsoo, ottaen huomioon jalkapyyhkäisyistä annetut kurinpitopäätökset, että oikea rangaistus on yhden ottelun pelikielto.

3. Ratkaisu

Lukon Manuel Ganahlille määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

16. maaliskuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen