Liiga torstaina: Runkosarjan päätöskierroksella isot panokset

14.3.2019
Liiga torstaina: Runkosarjan päätöskierroksella isot panokset

Picture: Samppa Toivonen

Torstain täydellä Liiga-kierroksella ratkotaan vielä useita sijoituksia sarjataulukossa. Peräti yhdeksän joukkueen sijoitukset ovat avoinna ennen illan kierrosta. Viimeisen playoffs-paikan kannalta mielenkiintoinen ottelu käydään Lahdessa Pelicansin ja Sportin välillä. Lukolla on vielä mahdollisuudet nousta kuuden parhaan joukkoon, mutta se vaatii vierasvoittoa Ilveksestä. Lue panokset illan kierrokselle.

HIFK (23-18-18) - Ässät (9-13-37) | Kokoonpanot

HIFK tarvitsee kuuden parhaan joukossa pysyäkseen vähintään kaksi pistettä Ässiä vastaan, mikäli Lukko pystyy samaan aikaan voittamaan Ilveksen. Ässien kausi päättyy torstain otteluun. Porilaisten kausi on ollut tuskainen; voittoprosentti 26,3 on seurahistorian toiseksi heikoin.

HPK (24-16-19) - Tappara (32-9-18) | Kokoonpanot

HPK:lle riittää paikan kuuden parhaan joukosta varmistamiseen yksi piste Tapparaa vastaan, mikäli Lukko pystyy samalla kukistamaan Ilveksen varsinaisella peliajalla. HPK on pisteen edellä HIFK:ta, mutta pysyy tasapisteisiin päädyttäessä helsinkiläisten edellä paremman maalieronsa turvin. Tappara on varmistanut aikaisemmin runkosarjan kakkospaikkansa. Kolmen pisteen voitolla Tapparan kauden pistemäärä olisi sen seurahistorian kolmanneksi korkein.

Ilves (23-14-22) - Lukko (25-13-21) | Kokoonpanot

Ilves pelaa vielä runkosarjan seitsemännestä sijasta. Kausi jatkuu joka tapauksessa lauantaina Tampereella playoffsien 1. kierroksen ottelulla. Mikäli Ilves pystyy voittamaan Lukon varsinaisella peliajalla, se ohittaa raumalaiset. Lukolle paikka kuuden parhaan aukeaa, mikäli joukkue voittaa Ilveksen ja HIFK jää Ässiä vastaan kaksi pistettä pienempään saaliiseen. Toinen vaihtoehto Lukolla on ohittaa HPK, mikäli Ilves kaatuu varsinaisella peliajalla ja HPK jää pisteittä Tapparaa vastaan.

Jukurit (13-19-27) - KooKoo (18-12-29) | Kokoonpanot

Jukurien paikka sijalla 14 on sinetöity jo aiemmin. Viime kaudella Jukurit keräsi runkosarjassa 67 pistettä, nyt kasassa on 66 pistettä. Mikkeliläiset ovat tehneet tällä kaudella yhden kauden maalinennätyksensä (142), mutta päästäneet enemmän maaleja kuin kahdella edellisellä Liiga-kaudella. KooKoo kerää Liigan paluunsa jälkeen toiseksi korkeimman pistemääränsä kauden 2015-16 jälkeen. Kolmen pisteen voitolla kouvolalaiset voivat vielä ohittaa KalPan ja nousta sijalle 12, mikäli kuopiolaiset jäävät pisteittä Kärppiä vastaan.

KalPa (18-14-27) - Kärpät (41-7-11) | Kokoonpanot

Kuopiossa juhlistetaan runkosarjan ylivoimaisesti voittavaa Kärppiä. Joukkue on tehtaillut jo Liigan yhden kauden voitto- ja piste-ennätykset uusiksi. Jännitystä riittää myös siinä, jääkö Kärppien päästettyjen maalien määrä alle 100:n – toisen kerran 60 ottelun runkosarjahistoriassa. KalPa pelaa kauden päätösottelunsa ja sijoitus on joko 12:s tai 13:s. Yksi piste Kärppiä vastaan toisi 12. sijan, mikäli KooKoo pystyy kolmen pisteen voittoon Mikkelissä.

Pelicans (29-11-19) - Sport (17-19-23) | Kokoonpanot

Pelicans on pelannut seurahistoriansa toiseksi parhaan runkosarjan ja rikkonut 100 pisteen rajan toisen kerran Liiga-taipaleellaan. Neljännesfinaaleissa joukkue on varmistanut jo kotiedun. TPS on kuitenkin vain yhden pisteen päässä. Sport hamuaa päätösottelussa vielä paikkaa playoffsien 1. kierrokselta. Sijaa ylempänä oleva JYP on vain pisteen päässä, mutta JYPin maaliero on selvästi Sportia parempi. Siten vaasalaiset tarvitsevat Pelicansia vastaan vähintään kahden pisteen voiton noustakseen JYPin ohi, playoffs-viivan paremmalle puolelle. Varsinaisen peliajan voitolla Sport tekisi samalla myös yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa.

TPS (28-11-20) - SaiPa (21-15-23) | Kokoonpanot

TPS kamppailee päätöskierroksella vielä runkosarjan kolmospaikasta. Ero Pelicansiin on yksi piste, mutta tasapisteissä lahtelaisten kolmen pisteen voittojen määrä vaatii TPS:ltä vähintään kahden pisteen voittoa SaiPasta, mikäli Sport pystyy jättämään Pelicansin nollille. SaiPan kausi jatkuu playoffsien 1. kierroksella. Sijalle 9 sijoittuva SaiPa kohtaa viikonlopun peleissään joko Ilveksen tai Lukon. Lappeenrannassa playoffs-kiekkoa pelataan sunnuntaina klo 17 alkavassa ottelussa.


---
Published by: Antti Seppänen