HIFK:n Teemu Tallbergille yhden ottelun pelikielto

8.3.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi HIFK:n Teemu Tallbergille yhden ottelun pelikiellon keskiviikon HIFK–Pelicans-ottelussa tapahtuneesta laitataklauksesta.

Tallberg on pelikiellossa perjantaina 8.3. pelattavassa HPK–HIFK-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Teemu Tallberg
Ottelu: HIFK–Pelicans
Peliaika: 42.10
Pelipäivä: 6.3.2019

1. Selostus asiasta

HIFK–Pelicans-ottelun peliajassa 42.10 HIFK:n Teemu Tallberg taklaa Pelicansin Roope Elimäkeä takaapäin päin laitaa. Ottelussa tuomaristo tuomitsi tilanteesta Tallbergille 5 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta ja pelirangaistuksen (5+20).

Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulisi määrätä Tallbergille ottelurangaistus laitataklauksesta.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Elimäki ei pelannut enää taklauksen jälkeen

Tallberg on antanut suullisen lausuman kurinpitodelegaatiolle.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 119 mukaan laitataklaus on teko, jossa pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio on katsonut tilannetta koskevat ottelutallenteet ja kuullut Tallbergin lausuman. Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan kiekollinen Elimäki on aloittamassa hyökkäystä samalla kun Tallberg on tulossa taklaamaan Elimäkeä. Elimäkeä on kuitenkin myös paineistamassa HIFK:n Lennart Petrell, jonka seurauksena Elimäki aloittaa kääntymään takaisin kohti omaa päätyä samanaikaisesti kuin Tallberg on taklaamassa tätä. Taklaus tulee Elimäkeä selkäpuolelle ja taklaushetkellä Elimäki on noin kahden metrin päässä laidasta. Taklauksen seurauksena Elimäki menettää tasapainonsa ja edelleen kaatuu päin laitaa ja loukkaa itseänsä.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Tallbergin taklaus, kun se aiheuttaa vastustajan voimakkaan kaatumisen laitaa päin, täyttää laitataklauksen tunnusmerkistön. Delegaatio toteaa myös, että Tallbergin taklaus on tapahtunut laidan läheisyydessä ja se aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen. Kurinpitodelegaatio toteaa edellä mainituista syistä, että taklauksellaan Tallberg on piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja kuluvan kauden kurinpidon rangaistuskäytäntö huomioiden, että tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Kurinpitodelegaatio pitää oikeana rangaistuksena, ottaen huomioon myös Elimäen pelaamisen tilanteessa, yhden ottelun pelikieltoa.

3. Ratkaisu

HIFK:n Teemu Tallbergille määrätään yhden ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

7. maaliskuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen