8.2.2019

Picture: Marko Seuranen

Save Pond Hockey ry on Liigan yhteistyökumppani, joka järjestää pipolätkäturnauksia ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi eri puolilla Suomea. Helsingissä, Brahenkentällä pelataan lauantaina 9.2. kaikille avoin turnaus, jonka näytösottelussa entiset Liiga- ja NHL-tähdet Vjatsheslav Fetisovin ja Jari Kurrin johdolla ovat mukana pelaamassa hyvän asian puolesta.

Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus järjestetään Helsingissä jo viidettä kertaa. Turnauksessa on tänä vuonna mukana ennätykselliset 32 joukkuetta, joissa kurvailee yhteensä yli 250 pelaajaa.

Tänä vuonna turnaus avataan korkean tason näytösottelulla, johon Save Pond Hockey -joukkueen vastustajaksi on kutsuttu Punakone- ja NHL-legenda Vjatšeslav Fetisovin kipparoima The Last Game -joukkue.

Näytösottelussa jäällä nähdään muun muassa Teppo Numminen, Niklas Hagman, Vjatsheslav Fetisov, Jari Kurri, Ville Nieminen, Ossi Väänänen, Janne Ojanen, Sean Bergenheim sekä naisleijonien olympiamitalistit Tiia Reima ja Emma Terho.

– Nimenomaan ulkojäät auttoivat minua unelmani saavuttamisessa. Vietin lapsuuteni käytännössä kaikki päiväni jopa lokakuusta huhtikuuhun Moskovan lampien ja jokien jäillä. Nykyään luistinten sijasta tarvittaisiin valitettavasti uima-asut. Mahtava päästä Helsinkiin pelaamaan ulkojäille yhteisen tärkeän asian puolesta, Fetisov toteaa.

Näytösottelun avauskiekko pudotetaan Brahenkentällä lauantaina 9.2. klo 10. Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Turnausten sponsori- ja osallistumismaksuista saatava tuotto käytetään ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Tänä vuonna ilmastonmuutoksen vastaisia Save Pond Hockey -turnauksia järjestetään Helsingin lisäksi myös Mikkelissä, Tampereella ja Oulussa. Tapahtumien pääasiallinen tarkoitus on pitää ilmastoasiaa esillä hauskalla tavalla. Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan ja jääkiekkoa seuraavan maailman agendalle.

>> Lue lisää: www.savepondhockey.org


---
Published by: Juuso Kauppinen