8.2.2019

Picture: Samppa Toivonen

Viikonloppu käynnistyy täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Alemmalla playoffs-viivalla käydään suorastaan klassinen seitsemän pisteen ottelu, kun Sport isännöi JYPiä. HPK haastaa hyvin viime kierroksilla esiintyneen TPS:n. Lue taustat illan huikealle kierrokselle.

>> Liigarekka – jäätävä uutuus perjantaille

HIFK (17-16-14) - Kärpät (31-7-9) | Ennakko

HIFK:n kolmen ottelun voittoputki katkesi joukkueen edellisessä ottelussa viikko sitten TPS:ää vastaan. HIFK:n pisteputki on kuitenkin kuuden ottelun mittainen, ja yhdeksässä edellisessä ottelussa joukkue on hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla. Kärpät on voittanut kolme edellistä otteluaan maalierolla 18-5. Kahdeksasta viime ottelustaan Kärpät on voittanut seitsemän. HIFK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Voitot ovat Kärppien eduksi 3-2.

Jukurit (11-16-21) - Ässät (9-11-27) | Ennakko

Jukurien neljä viimeisintä ottelua on edennyt jatkoajoille, mutta Jukurit on hankkinut näistä vain yhden voiton. Kymmenestä viime ottelustaan Jukurit ei ole voittanut kertaakaan varsinaisilla peliajoilla. Ässät hävisi keskiviikkona SaiPalle voittomaalikilpailussa KalPa-voiton jälkeen. Ässillä on tappiot neljästä edellisestä vierasottelusta. Ässät voitti Jukurit kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, Jukurit vei kolmannen tammikuussa Porissa jatkoajalla.

KalPa (15-11-21) - Ilves (19-11-19) | Ennakko

KalPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan Ässille ja Kärpille. Edellisessä kotiottelussa KalPan viiden ottelun kotipisteputki (neljä voittoa) meni poikki. Ilves on voittanut kaksi kolmesta viime ottelustaan. Edellisessä Tampereen paikallispelissä Ilves katkaisin kolmen ottelun vierastappioputkensa. Syyskaudella Ilves voitti KalPan vieraissa 6-2, mutta KalPa otti revanssin Tampereella 3-0-voitolla.

SaiPa (17-13-18) - Lukko (20-11-17) | Ennakko

SaiPa on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan. Kotiotteluiden voittoputki on neljän pelin mittainen. Lukko lähtee ottelun neljän pelin voittoputkessa. Kaksi voitoista on tullut jatkoaikapeleissä. Kauden kohtaamisissa SaiPa on voittanut Lukon kaikissa kolmessa kohtaamisessa.

Sport (12-17-19) - JYP (15-14-18) | Ennakko

Sportin tappioputki venyi kolmeen otteluun keskiviikkona Ilvestä vastaan. Yhdeksästä edellisestä ottelusta Sport on voittanut vain yhden. JYPillä on alla kolmen ottelun voittoputki. Keskiviikkona JYP voitti Pelicansin 6-2. Sport on voittanut JYPin kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa. Kaikki voitot ovat tulleet yhden maalin erolla.

Tappara (24-8-15) - KooKoo (14-8-25) | Ennakko

Tappara on hävinnyt kahdessa edellisessä ottelussaan Ilvekselle ja Pelicansille yhteismaalein 2-11. Seitsemästä edellisestä kotipelistään Tappara on voittanut viisi. KooKoolla on tappiot kahdesta edellisestä ottelusta. Viiden ottelun jaksolla joukkue on voittanut vain yhden pelin. Syyskuussa KooKoo voitti Tapparan Kouvolassa 8-3. Tappara oli parempi kotonaan lokakuussa maalein 3-2.

TPS (23-10-13) - HPK (20-11-17) | Ennakko

TPS on napannut neljä voittoa viidestä viimeisestä ottelustaan. Kotipelien voittoputki on kolmen ottelun mittainen. HPK:lla on kolme voittoa neljästä edellisestä ottelustaan ja kuusi voittoa kahdeksan ottelun jaksolta. Kuudesta edellisestä vierasottelustaan HPK on voittanut viisi. TPS voitti HPK:n molemmissa syyskauden kohtaamisissa maalilla.


---
Published by: Antti Seppänen