6.2.2019

Löytyykö Liiga-kauden 2018–19 paras maalitekijä tästä kolmikosta: Ville Leskinen (vas.), Iikka Kangasniemi, Malte Strömwall?

Liigan runkosarjan paras maalintekijä palkitaan kauden päätteeksi Aarne Honkavaaran nimeä kantavalla palkinnolla. Kun runkosarjaa on päätösviidennes pelaamatta, kamppailu himoitusta maalitykkipalkinnosta on huipputasaista.

20 maalin haamurajan ovat tähän mennessä rikkoneet Kärppien Ville Leskinen ja HIFK:n Iikka Kangasniemi. KooKoon Malte Strömwall ja Tapparan Niko Ojamäki jakavat tilaston kolmospaikan.

Viime kaudella 23 maalia runkosarjassa tehnyt Ville Leskinen löysi maalivireen marraskuun lopulla. 22 ottelun jaksolla Leskinen on tehnyt kaikkiaan 14 maalia, kun alkukauden 24 ottelussa syntyi vain kahdeksan osumaa.

Iikka Kangasniemi on ollut kauden kovin maalintekijä maalikeskiarvolla mitaten. Loukkantumisista kärsinyt laitahyökkääjä on pelannut kilpailijoitaan reilut 15 ottelua vähemmän, mutta on tehnyt 29 ottelussaan 20 maalia. Kangasniemen maalikeskiarvoa 0,69 lähimmäksi yltää Kärppien Oskar Osala (0,62).

Malte Strömwall oli syyskauden paras maalintekijä Liigassa, mutta kevätkaudella maaleja ei ole syntynyt totuttuun tahtiin. Syksyn 27 ottelussa syntyi 18 osumaa, mutta sen jälkeen vain yksi. Strömwallin maaliton putki on nyt jo yhdeksän ottelun mittainen.

Niko Ojamäki ponnisti maalikuningaskilpailuun mukaan joulukuun lopulta alkaneella tehojaksollaan. 11 ottelussa Ojamäki viimeisteli 10 maalia eli yli puolet kauden maalimäärästään. Ässä-kasvatti rikkoi samalla yhden kauden maaliennätyksensä.

Kuka on sinun suosikkisi runkosarjan maalikuninkaaksi? Löytyykö ehdokkaasi neljän kärjestä vai tuleeko Honkavaara-palkinnon voittaja tilaston alemmilta sijoilta?

>> Liigan maalipörssi 2018-19

Kuka on sinun ehdokkaasi runkosarjan maalikuninkaaksi?
Ville Leskinen, Kärpät
27.2%
Iikka Kangasniemi, HIFK
14.5%
Malte Strömwall, KooKoo
4.4%
Niko Ojamäki, Tappara
33.6%
Roope Talaja, Sport
1.5%
Teemu Turunen, HPK
5.3%
Arttu Ruotsalainen, Ilves
8.4%
Joku muu pelaaja
5.2%
Poll has ended

---
Published by: Antti Seppänen