Lukon Janne Niskalalle ei määrätty pelikieltoa – katso video

16.10.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt Lukon Janne Niskalalle pelikieltoa lauantain Ässät–Lukko-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Niskala on pelikelpoinen Lukon seuraavassa ottelussa, keskiviikkona 17.10. Lukko–Sport.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Janne Niskala
Ottelu: Ässät–Lukko
Peliaika 5:54
Pelipäivä: 13.10.2018

1. Selostus asiasta

Ässät–Lukko-ottelun peliajassa 5:54 Lukon Janne Niskala nostaa mailansa Lukon maalin edessä tapahtuvassa tilanteessa Ässien Niklas Appelgrenin haaroihin. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistuksia.

Tilannehuone on havainnut kyseisen teon ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Niskalalle ottelurangaistus huitomisesta.

Niskala on lausumapyynnön johdosta antanut lausuman tilanteesta. Appelgren ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio katsoo, että videotallenteen perusteella Ässien Appelgren pyrkii tilanteessa liikkumaan Niskalan taakse Lukon maalille, jolloin Niskala pyrkii mailallaan estämään Appelgrenin liikkumisen. Tässä tilanteessa Niskalan maila nousee jäästä ilmaan samalla osuen Appelgreniä haaroväliin. Delegaatio toteaa, että kyseessä on säännössä 159 tarkoitettu huitominen, josta olisi tullut viheltää jäähy Niskalalle.

Kurinpitodelegaatio ei kuitenkaan pidä Niskalan huitomistekoa tilanteessa tarkoituksellisena mailan nostamisena vastustajan nivusiin eikä myöskään piittaamattomana vastustajan vaarantamisena. Näin ollen delegaatio katsoo, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Niskalalle.

3. Ratkaisu

Lukon Janne Niskalalle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 15. lokakuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen