Niklas Bäckström HIFK:sta Tapparaan

22.5.2018
Niklas Bäckström HIFK:sta Tapparaan

Picture: Tomi Natri

Tappara on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Niklas Bäckströmin kanssa. 40-vuotias Bäckström on pelannut kaksi edellistä kautta HIFK:ssa.

Bäckström on pelannut urallaan Liigan lisäksi NHL:ssä 424 ottelua 10 kauden aikana. Liigassa hän on edustanut HIFK:n lisäksi Kärppiä ja SaiPaa.

Bäckström on voittanut Suomen mestaruuden 2004 ja 2005, SM-hopeaa 1999 ja 2003, sekä -pronssia 2006 ja 2018. Hänet valittiin Liigan parhaaksi maalivahdiksi (Urpo Ylönen –palkinto) ja playoffs-otteluiden parhaaksi pelaajaksi (Jari Kurri –palkinto) vuosina 2004 ja 2005. Maajoukkueissa Bäckström on ollut voittamassa kahta olympiamitalia, kolmea MM-mitalia ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Kirvesrintojen toisena maalivahtina jatkaa 21-vuotias Christian Heljanko.

Levtchi jatkosopimukseen – huippulupaukset Liiga-sopimuksiin

Hyökkääjä Anton Levtchi on tehnyt Tapparan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kahden viime kauden aikana 22-vuotias laitahyökkääjä on pelannut 30 ottelua Liigassa.

Kahden vuoden sopimuksen Tapparan kanssa ovat tehneet myös 17-vuotiaat hyökkääjät Kristian Tanus ja Patrik Puistola. Tanus kuului tämän kevään alle 18-vuotiaiden MM-kultajoukkueeseen.

Liigan kanssa harjoittelevat myös A-nuorten hyökkääjät Santeri Aalto, Valtteri Nikkilä, Samuel Parkkari, Kasper Simontaival sekä Kärppien B-junioreista siirtynyt Arttu Tuomaala.


---
Published by: Antti Seppänen