Sportiin kaksi uutta hyökkääjää – Roope Talaja palaa Liigaan

28.3.2018
Sportiin kaksi uutta hyökkääjää – Roope Talaja palaa Liigaan

Sport on julkistanut ensi kauden kattavat sopimukset 29-vuotiaan Roope Talajan ja 25-vuotiaan kanadalaisen T.J. Fosterin kanssa. Fosterin sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2019–20.

Roope Talaja siirtyy Sportiin Ruotsin Allsvenskanista, jossa hän edusti uumajalaista IF Björklöveniä. T.J. Foster pelasi tällä kaudella Norjan pääsarjassa Frisk Askerin joukkueessa.

Talaja on pelannut Liigassa aiemmin 251 ottelua HIFK:n ja Bluesin paidassa. Seitsemällä kaudellaan vuosina 2009–16 hän on koonnut pisteet 49+45=94. Viime kaudella Talaja pelasi KHL:n Jokereissa.

– Roope tuo joukkueeseen ennen kaikkea taistelutahtoa, työntekoa, kovuutta ja kokemusta, mutta hän pystyy tekemään myös tulosta. Lisäksi hän on erittäin hyvä maalineduspelaaja, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

Keskushyökkääjä T.J. Foster oli tällä kaudella Norjan pääsarjan pistepörssin kahdeksas merkkauttamalla 45 ottelussaan pisteet 23+25=48. Edelliset kaudet hän pelasi farmisarja ECHL:ssä ja teki 125 ottelussa pisteet 50+63=113.

– T.J. on hyvä luistelija ja fiksu pelaaja. Hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa, Jämsä sanoo.


---
Published by: Antti Seppänen