Kärpät hankki Kristian Vesalaisen HPK:sta

21.2.2018
Kärpät hankki Kristian Vesalaisen HPK:sta

Kristian Vesalainen vaihtaa HPK:sta Kärppiin. (Picture: Mikko Pylkkö)

Kärpät on tehnyt hyökkääjä Kristian Vesalaisen kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. Kuluvalla kaudella 18-vuotias hyökkääjä on kuulunut HPK:n ykkösnimiin.

18-vuotias hyökkääjä Kristian Vesalainen on pelannut kuluvalla kaudella HPK:n riveissä 44 ottelua pisteillä 19+20. Laidalla viihtyvä Vesalainen edusti myös Nuoria Leijonia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa Buffalossa. Turnauksessa viidessä ottelussa syntyivät pisteet 2+4.

Vesalainen edusti HPK:ta myös viime kaudella, yhteensä yhdeksän ottelun ajan. Ennen HPK:hon tuloaan HIFK-kasvatti vietti lähes kaksi kautta SHL-joukkue Frölundan organisaatiossa. Kauden 2015–16 päätteeksi Vesalainen voitti Pikkuleijonissa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpillä oli tiukat kriteerit mahdollisten pelaajahankintojen suhteen, ja Vesalainen istui siihen erinomaisesti.

– Kristian on osoittanut olevansa Liigassa erittäin hyvä ja tuloksentekoon pystyvä pelaaja. Kristian on profiilipelaaja, ja me olemme erittäin iloisia siitä, että saatiin HPK:n kanssa asiat sovittua niin, että Kristian pelaa meillä loppukauden. Kristian on meidän sloganimme näköinen pelaaja; nopea, vahva ja luotettava.

190-senttinen ja 95-kiloinen Vesalainen liittyy Kärppien mukaan maanantaiaamuna, ja hän on mukana pelaavassa kokoonpanossa jo ensi viikon tiistaina, kun Kärpät kohtaa KooKoon.

* * *

Osta liput Kristian Vesalaisen Kärpät-debyyttiin tästä!


---
Published by: Juuso Kauppinen