Kärpät haki pisteet Nordikselta – Ässät ja Ilves katkaisivat tappioputkensa

18.1.2018
Kärpät haki pisteet Nordikselta – Ässät ja Ilves katkaisivat tappioputkensa

Torstain myötä Charles Bertrandin kauden maalimäärä on 25. (Picture: Tomi Natri)

Torstai-illan Liiga-kierroksen voittajat olivat täyden pistepotin Nordikselta hakenut Kärpät, voittojen tielle palannut Ilves, jatkoajalla Jukurit kaatanut TPS ja tappioputkensa murskavoitolla katkaissut Ässät.

HIFK–Kärpät 2–4 (1–2, 1–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK:n neljän ottelun voittoputki katkesi torstaina, kun Kärpät haki kolme pistettä Nordikselta. Illan ykkösnimeksi nousi kaksi maalia iskenyt Kärppien ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand. Ottelu eteni päätöserään asti tasatilanteessa, mutta Bertrand iski voittomaalin kolmannen erän alussa viiden minuutin ylivoimalla. Bertrandin lisäksi Kärpiltä osuivat Saku Mäenalanen ja tyhjiin osunut Shaun Heshka. Kotijoukkueen tasoitusmaalit olivat Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen käsialaa. Voitto oli Kärpille seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun.

Ilves–Lukko 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Viimeisistä playoffs-paikoista vielä taisteleva Ilves katkaisi Hakametsässä neljän ottelun tappioputkensa ja yli 150 minuuttia kestäneen maalittoman jaksonsa. Tamperelaisten sankarit olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Ville Meskanen (2+1) ja Eemeli Suomi (1+2). Lukon ainokaisesta vastasi Peter Tiivola. Tappion myötä raumalaisten neljän ottelun pisteputki katkesi. Ilves nousi voitolla yhdenneksitoista, tupsukorvilla on kymmenenteen sijaan matkaa vielä yksitoista pistettä.

TPS–Jukurit 2–1 JA (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurit nipisti TPS:ltä torstaina arvokkaan vieraspisteen, kun ennakkosuosikkina otteluun lähteneet turkulaiset voittivat jatkoajalla. Voittomaalista vastasi ajassa 60.53 osunut Eric Perrin! Osuma oli kanadalaishyökkääjälle kauden kuudestoista. Varsinaisella peliajalla Ilmari Pitkänen vei Jukurit vierasjohtoon avauserän loppuhetkillä. Turkulaisten tasoitusmaalista vastasi toisen erän avausminuuteilla osunut ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder. TPS vankisti voitollaan asemiaan Liigan kakkospaikalla, turkulaiset ovat Kärppiä jäljessä yhdeksän pistettä.

Ässät–KooKoo 6–1 (2–1, 3–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Ässät murskasi torstaina KooKoon Isomäki Areenassa tylyin 6–1-lukemin! Voiton myötä porilaiset katkaisivat kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Kouvolalaisten Toni Kähkönen vastasi ottelun avausmaalista, mutta tämän jälkeen maalin teosta vastasi vain kotijoukkue. Erityisesti kolme maalia sisältänyt toinen erä oli Ässien näytöstä. Illan ykkösnimi oli pisteet 2+1 iskenyt Antoine Laganière. Myös tehopuolustaja Maksim Matushkin (1+2) ylsi kolmen pisteen iltaan. Ässiltä osuivat myös kauden avausmaalinsa tehneet Simon Suoranta ja Matti Lamberg sekä kauden toisen osumansa upealla laukauksella tehnyt Ben Blood. KooKoolle alkuviikon länsirannikon kiertue oli synkkä sillä joukkue hävisi myös Lukolle tiistaina 6–1.---
Published by: Juuso Kauppinen