HPK vei Hakametsän maalijuhlat – Lukon kotivoittoputki sai jatkoa

9.1.2018
HPK vei Hakametsän maalijuhlat – Lukon kotivoittoputki sai jatkoa

Kristian Vesalainen iski tiistaina neljä pistettä. (Picture: Mikko Pylkkö)

Viikon ensimmäinen Liiga-kierroksen voittajat olivat jatkoajalla Sportin kaatanut HIFK, Hakametsän maali-iloittelun vienyt HPK, viidennen peräkkäisen kotivoiton napannut Lukko, täydet pisteet Kisapuistossa pitänyt SaiPa ja Ässät Isomäki Areenassa jyrännyt Kärpät. Palaa tiistain tapahtumiin kierroskatsauksesta!

HIFK–Sport 2–1 JA (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK otti tiistaina kolmannen peräkkäisen kotivoiton, kun Sport kaatui Patrik Carlssonin jatkoaikamaalilla. Ruotsalaishyökkääjän kauden kuudes maali syntyi, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata ainoastaan 16 sekuntia. Varsinaisella peliajalla maalipuiden väliin osuivat Sportin johtomaalin tehnyt Tomi Körkkö ja ajassa 55.42 ottelun tasoittanut Ville Varakas. Osuma oli HIFK-puolustajalle kauden ensimmäinen. Liigan jumbopaikalle tippuneelle Sportille tappio oli kuudes peräkkäinen.

Ilves–HPK 5–6 JA (3–1, 1–1, 1–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Hakametsässä nähtiin tiistaina peräti yhdentoista maalin ilta! Ilta eteni pitkään Ilveksen komennossa, kun tamperelaisten sentterit Tapio Laakso ja Sami Sandell onnistuivat molemmat kahdesti. Hämeenlinnalaiset kirivät kuitenkin ottelun viimeisellä kolmanneksella rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi. HPK:n illan ykkösnimet olivat neljän pisteen iltaa viettäneet Kristian Vesalainen (2+2) ja kasvattajaseuraansa kurittanut Joonas Lehtivuori (2+2). Ottelun voittomaalista vastasi ottelusssa pisteet 1+2 takonut Oula Palve. Voitto oli HPK:lle toinen peräkkäinen. Ilves puolestaan etenee tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin playoffs-paikkaan yli kymmenen pistettä matkaa.

Lukko–KalPa 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalit

Viidennellä sijalla oleva Lukko otti tiistaina jo viidennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun KalPa kaatui Kivikylän Areenalla. Raumalaiset ratkaisivat ottelun kahden ensimmäisen erän aikana, jolloin joukkue karkasi kolmen maalin karkumatkalle. Lukon illan ykkösnimi oli kahdesti osunut ja kauden maalisaldonsa tuplannut Toni Suuronen. Muista Lukon maaleista vastasivat Jere Friberg ja kevättä kohti vertyvä Teemu Ramstedt. Kuopiolaisten molemmat maalit syntyivät ottelun viime hetkillä Mathew Maionen ja Tommi Jokisen suorituksilla. KalPa on tällä hetkellä kiinni viimeisessä playoffs-paikassa.

SaiPa–Pelicans 4–2 (2–1, 2–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Vahvan kauden pelannut SaiPa otti tiistaina neljännen peräkkäisen kotivoittonsa. Tällä kertaa lappeenrantalaisten käsittelyssä kaatui yksi joukkueen päävastustajista, Pelicans. SaiPa karkasi kahden ensimmäisen erän aikana kolmen maalin karkumatkalle. Keltamustien ykkösnimet olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Lasse Lappalainen (1+2) ja Jonatan Tanus (0+3). Pisteet 1+1 kerännyt Topi Nättinen oli myös vahvalla pelipäällä. Huomionarvoista on, että kotijoukkueen kaikki neljä osumaa syntyivät ylivoimalla! Vierasjoukkueen kavennusmaalit kirjattiin Hannes Björniselle ja Jesse Saariselle. Voitolla SaiPa nousi kiinni suoraan playoffs-paikkaan.

Ässät–Kärpät 0–5 (0–1, 0–4, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät oli tiistaina tyly vierailija Porissa. Kotijoukkue Ässät jäi nimittäin nollille ja Kärpät heilutti maaliverkkoa peräti viidesti. Ottelu ratkesi toisen erän ensimmäisen puoliskon kahteen tehohetkeen. Ensin Kärpät onnistui kahdesti 18 sekunnin sisään, kun Jari Sailio ja Mikael Ruohomaa osuivat. Toinen tehohetki kesti 41 sekuntia, sen aikana osuivat puolustajat Mikko Niemelä ja Aleksi Mäkelä. Ottelun voittomaali syntyi puolestaan jo avauserässä, kun Charles Bertrand osui viime kauden seuraansa vastaan. Kärpille voitto oli neljäs peräkkäinen. Hurjan loukkaantumissuman keskellä olevalle Ässille tappio oli viides viimeiseen kuuteen otteluun.


---
Published by: Juuso Kauppinen