Ässien Ben Bloodille ei määrätty pelikieltoa – katso video

15.12.2017

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt Ässien Ben Bloodille pelikieltoa keskiviikon SaiPa–Ässät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Blood on edustuskelpoinen Ässien seuraavassa ottelussa, joka pelataan perjantaina 15.12. Jukureita vastaan.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Ben Blood
Ottelu: SaiPa–Ässät
Peliaika: 25:37
Pelipäivä: 13.12.2017

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 25.37 Ässien Ben Blood taklaa SaiPan Lasse Lappalaista. Tilanteesta tuomittiin Bloodille 5 minuutin rangaistus sekä automaattinen pelirangaistus (5+PR) jalkapyyhkäisystä. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Blood on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan aina ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Blood taklaa keskialueella hetkeä aikaisemmin kiekon syöttänyttä Lappalaista. Lappalainen kaatuu taklauksen johdosta tasapainonsa menettäneenä jäähän.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Bloodin taklaus on suoritettu vielä kiekollisena pidettävään pelaajaan. Edelleen delegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Blood suorittaa taklauksen vartalollaan ja että taklaus kohdistuu valtaosin Lappalaisen olkapäähän. Delegaatio katsoo, ettei Bloodin taklauksessa tapahdu jalkapyyhkäisyn edellyttämää vastustajan jalkoihin kohdistuvaa iskua, joka aiheuttaa tasapainon menettämisen vaan, että Lappalainen menettää vartalokontaktin seurauksena tasapainonsa. Tilanteessa ei ole myöskään jalkapyyhkäisyyn yleensä liittyvää vastustajan vetämistä taaksepäin. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, ettei tilanteessa tapahdu muutakaan sääntörikettä, jonka takia Bloodille tulisi määrätä ottelurangaistus.

3. Ratkaisu

Ässien Ben Bloodille ei määrätä pelikieltoa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 15. joulukuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen