KalPa-vahti viikon tulikuumin – “kauden saldo käsittämätön”

4.12.2017
KalPa-vahti viikon tulikuumin – “kauden saldo käsittämätön”

Niko Hovisen tilastot näyttävät syyskauden osalta huimia lukuja: 0,20 / 99,3. (Picture: Mikko Kankainen)

KalPan Niko Hovinen on nostettu Liigan menneen viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Listan kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi KooKoon Jake Newton ja TPS:n Tomi Kallio.

Niko Hovinen on pelannut KalPan maalilla syyskaudela vasta viisi ottelua, mutta tulos on ollut lähes täydellinen. Hovinen on päästänyt 300 peliminuuttinsa aikana vain yhden maalin taakseen. KalPa porskuttaa osin Hovisen loisto-otteiden ansiosta kahdeksan ottelun voitto- ja 11 ottelun pisteputkessa.

"Mies oli askissa viikon kahdessa ottelussa ja nollasi vastustajat molemmissa peleissä. Ei tee turhia liikkeitä, peittää ja ottaa kiekot kiinni. Kauden saldo on käsittämätön: viisi ottelua, viisi voittoa, neljä nollapeliä ja torjuntaprosentti yli 99!"

Toista kauttaan Liigassa pelaava Jake Newton on kunnostautunut aiemminkin pisteiden tekijänä. Nihkeän syyskuun jälkeen puolustaja on pelannut erinomaisella 1,05 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Newton on tärkeä lenkki KooKoon playoffs-paikan tavoittelussa.

"Huimaan pistetehtailuun yllyttyään Newton on noussut puolustajien pistepörssin kärkeen. Aktiivisesti hyökkäävä jenkki on saldottanut viimeiseen neljään peliin peräti yhdeksän pistettä. Kiekot viivasta löytävät tiensä maalille asti."

Tammikuussa 41 vuotta täyttävä Tomi Kallio on tiukasti kiinni pistepörssin voittokamppailussa. Isoja minuutteja TPS:n hyökkäyksessä keräävä kapteeni johtaa esimerkillään. 29 ottelun jälkeen koossa on pisteet 8+21=29.

"Tällä hetkellä itseluottamus on erittäin korkealla. Luistelunopeudellaan ja pehmeillä käsillään pystyy pitämään kiekkoa kulmissa ja löytämään maalipaikat ketjukavereilleen. Pistetehtailu jatkuu ja syksy on mennyt lentäen. Terveenä pysyessään tulee rikkomaan oman piste-ennätyksensä vuosituhannen vaihteesta."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Published by: Antti Seppänen