Ässien Ben Bloodille ei määrätty pelikieltoa – katso video

28.11.2017

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt Ässien Ben Bloodille pelikieltoa lauantain Ässät–Lukko-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Vaikka Bloodille ei määrätty pelikieltoa, puolustaja on sivussa tiistaina 28.11. pelattavasta Tappara–Ässät-ottelusta kymppitilin täyttymisen vuoksi.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Ben Blood
Ottelu: Ässät–Lukko
Peliaika: 11.53
Pelipäivä: 25.11.2017

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 11.53 Ässien Ben Blood taklaa Lukon Roni Sevästä. Tilanteesta tuomittiin Bloodille 5 minuutin rangaistus sekä automaattinen pelirangaistus (5+PR) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Blood on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

Taklattu Sevänen loukkaantui tilanteessa eikä jatkanut ottelun pelaamista.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Sevänen katkaisee syötön hyökkäyssinisellä ja lähtee luistelemaan kiekollisena pelaajana kohti Ässien maalia. Sevänen laukaisee kiekon kohti Ässien maalia B-pisteiden välistä. Välittömästi laukaisun jälkeen Blood tulee tilanteeseen Seväseen nähden etuviistosta ja taklaa Sevästä. Sevänen loukkaantuu taklauksen johdosta.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Bloodin taklaus on suoritettu kiekollisena pidettävään pelaajaan. Edelleen delegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan taklaus ei kohdistu taikka osu Sevästä päähän. Delegaatio toteaa, että kyse ei ole pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta vaan vartalotaklauksesta. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, ettei tilanteessa tapahdu sääntörikettä, jonka takia Bloodille tulisi määrätä ottelurangaistus

3. Ratkaisu

Ässien Ben Bloodille ei määrätä pelikieltoa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 28. marraskuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen