Kärpille tukku sopimuksia – Lasu, Bertrand, Koivisto ja Vehviläinen Ouluun

18.4.2017
Kärpille tukku sopimuksia – Lasu, Bertrand, Koivisto ja Vehviläinen Ouluun

Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–18. Uusina pelaajina Ouluun siirtyvät maalivahti Veini Vehviläinen, puolustaja Miika Koivisto sekä hyökkääjät Charles Bertrand, Otto Karvinen, Kristian Kangas ja Nicklas Lasu.

Käytännössä koko uransa muutamaa lainapestiä lukuun ottamatta Ruotsin suurseura Frölundassa pelannut Nicklas Lasu on liigayleisölle uusi tuttavuus. Hyvänä kahden suunnan hyökkääjänä tunnettu Lasu on pelannut urallaan SHL:ssä yhteen 424 runkosarjaottelua pisteillä 40+69. Lisäksi tilille on kertynyt 74 SHL:n playoffs-ottelua pisteillä 8+11.

Maalivahtiosasto vahvistuu JYPin sopimuspelaaja Veini Vehviläisellä. Vehviläinen pelasi päättyneen kauden lopun lainalla Sportissa. Puolustukseen uutena saapuu Jukureissa loistavan kauden pelannut Miika Koivisto. Maajoukkueeseen nousseen Koiviston pistesaldo päättyneellä kaudella oli 4+33.

Lasun lisäksi hyökkäyksen uusina nimiä ovat Ässissä edelliskauden kiekkoillut Charles Bertrand sekä TPS:ää ja Sportia aiemmin edustanut Otto Karvinen.

Viisikon lisäksi Kärppiin siirtyy Mestiksen Hermeksessä edelliskaudella kiekkoillut 24-vuotias laitahyökkääjä Kristian Kangas, joka iski pelaamissaan 48 ottelussa pisteet 17+18.

Uusien pelaajien lisäksi myös jatkosopimuksia

Kuluneella kaudella Kärpissä pelanneet puolustaja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjät Sami Anttila, Aku Kestilä ja Radek Koblizek nähdään Oulussa myös ensi talvena, sillä Kärpät päätti käyttää pelaajien sopimuksissa olleen option ensi kaudesta.

Omista junioreista Kärpät kiinnitti jatkosopimuksilla puolustaja Juho Korhosen ja hyökkääjä Niko Kuirin kahden vuoden mittaisilla jatkosopimuksilla, sekä hyökkääjä Julius Hermosen ja vuonna 2000 syntyneen maalivahti Justus Annusen, jota pidetään kansainvälisellä tasolla yhtenä ikäluokkansa kärkivahdeista. Hermosen ja Annusen sopimukset ovat kestoltaan kolme vuotta.

– Joukkueen runko on hyvin hahmottumassa, ja näillä sopimuksilla olemme hyvin aikataulussa ensi kautta ajatellen. Tulemme lähiaikoina uutisoimaan lisää sopimuksia. Tällä hetkellä haemme vielä hyökkäykseen yhtä pelaajaa. Tilanne on huomattavasti parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.


---
Published by: Juuso Kauppinen