HIFK lähetti Kärpät kesälomalle – Jasse Ikonen ratkaisijana

17.3.2017
HIFK lähetti Kärpät kesälomalle – Jasse Ikonen ratkaisijana

Daniel Grillfors iski torstaina liigauransa ensimmäisen playoffs-maalin. (Picture: Tomi Natri)

HIFK kaatoi Kärpät torstaina toistamiseen. Illan jatkoaikasankariksi nousi helsinkiläisten Jasse Ikonen. HIFK jatkaa voitolla neljännesfinaaleihin, Kärppien kausi puolestaan päättyi.

HIFK–Kärpät JA 4–3 (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät vastasi Nordiksen torstai-illan avausmaalista. Vahvaa kevättä pelaava Miska Humaloja iski avauserän alkutahdit ajassa 8.48. Avausmaalin alustivat Ivan Svarny ja Jari Sailio. HIFK:n hallinnasta huolimatta avauserässä ei nähty enempää maaleja. Vierasjoukkueen maalilla Jussi Rynnäs joutui torjumaan peräti 15 kertaa.

Toisessa erässä HIFK osui kahdesti ja siirtyi kuskin paikalle. Ensin Daniel Grillfors laukoi kiekon tulisesti siniviivalta verkkoon ajassa 23.30. Lisää seurasi kaksi minuuttia ennen erän päätöstä, kun Tomi Tuomisto lapioi maalin edestä kiekon ohi Rynnäksen. Molempiin toisen erän maaleihin vahvan esityön teki Corey Elkins.

Kolmatta erää ehdittiin pelata ainoastaan 41 sekuntia, kun Kärpät tasoitti. John Albert iski liigauransa ensimmäisen playoffs-maalin Jani Hakanpään ja Svarnyn (0+2) syötöistä. Tasoitusmaalista ehti kulua ainoastaan minuutti ja 26 sekuntia, kun HIFK:n Juuso Puustinen huudatti Nordista keskiviikkoillan sankarin Teemu Erosen ja Joonas Raskin syötöistä. Kärpät ei kuitenkaan luovuttanut. Oululaisten kevään ykkösnimi Miska Humaloja toi Kärpät illan toisellaan tasoihin ajassa 57.21. Sailion (0+2) ja Sami Anttilan alustama osuma oli Humalojalle playoffs-kevään kolmas.

Jatkoajalla HIFK:n neljännesfinaaleihin iski Jasse Ikonen, kun pelikello näytti lukemia 63.25. Kotiyleisön vapauttaneen voittomaalin alustivat vahvan ottelun pelanneet Tuomisto (1+1) ja illan kolmannen syöttöpisteensä merkkauttanut Elkins.

HIFK:n vastustaja neljännesfinaaleissa on joko Tappara tai TPS. Tämä ratkeaa lauantaina, kun tiedetään jatkaako toisesta otteluparista Ässät vai Ilves.


---
Published by: Juuso Kauppinen