Pelicans kaatoi Tapparan – Ilves ja KooKoo voittivat jälleen

16.2.2017
Pelicans kaatoi Tapparan – Ilves ja KooKoo voittivat jälleen

Tapparan Dominik Hrachovina jäi voimattomaksi Antti Tyrväisen laukauksen edessä. (Picture: Tomi Natri)

Taistelu viimeisistä playoffs-paikoista tiivistyi entisestään! Torstai-illan voittajat olivat pelivireen löytänyt Ilves, pelaajamyynneistä sisuuntunut KooKoo, kaksi pistettä Tapparalta vienyt Pelicans ja Sportin nollannut SaiPa. Palaa illan tapahtumiin kierroskatsauksesta.

Ilves–HPK 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

Pelivireen löytänyt Ilves otti torstaina viikon toisen täyden pistepottinsa, kun HPK kaatui Hakametsässä lukemin 4–0. Ottelun avausmaali ja samalla voittomaali syntyi avauserässä alivoimalla upean kuvion päätteeksi, Aleksi Mustonen syötti ja Markku Flinck iski tupsukorvat johtoon. Kahdessa seuraavassa erässä Ilveksen johtoa lisäsivät kauden avausmaalinsa tehnyt Marcus Fagerudd, kahden miehen ylivoimalla osunut Michael Keränen ja tyhjään maaliin ottelun sinetöinyt Mustonen (1+1). Ilves-maalivahti Antti Lehtonen torjui kauden kolmannen nollapelin eteen 30 kertaa. Voitolla Ilves kavensi eron viimeiseen playoffs-paikkaan ainoastaan kahteen pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–Kärpät 4–3 (1–1, 3–1, 0–1)

Pelaajamyynneistä sisuuntunut KooKoo otti torstaina Ilveksen tavoin viikon toisen täyden pistepotin. Tällä kertaa Kärpät joutui myöntämään kouvolalaiset paremmiksi. Oranssimustien ykkösnimet olivat kahden maalin iltaa viettäneet Juha-Pekka Haataja ja Anrei Hakulinen. HIFK:sta KooKoohon siirtynyt Panu Mieho jatkoi vahvoja otteitaan kahdella syöttöpisteellä, myös ketjukaveri Eero Savilahti merkkautti kaksi syöttöpistettä. Lähes koko ottelun ajan takaa-ajosemassa olleen Kärppien osumista vastasivat Antti Kalapudas, Mikko Lehtonen ja heti debyyttiottelussaan osunut Brock Trotter. Voiton myötä KooKoo on enää neljän pisteen päässä viimeisestä playoffs-paikasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Tappara 3–2 VL (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Lahdessa nähtiin kuuma kohtaaminen, kun Pelicans kaatoi Tapparan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2. Illan ratkaisijaksi nousi lahtelaisten fyysisen puolen syömähammas Antti Tyrväinen. Varsinaisella peliajalla Pelicans johti ottelua kahdesti Juhani Tyrväisen ja Mikko Kousan (1+1) osumilla. Kärkimiehiään lepuuttanut Tappara nousi kuitenkin kahdesti tasoihin Jani Lajusen (1+1) ja paluun Liigaan tehneen Kristian Kuuselan (1+1) ylivoimamaaleilla. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Pohjois-Amerikasta Liigaan palannut Pelicans-maalivahti Karri Rämö, joka pysäytti ottelussa peräti 36 laukausta. Voitto oli Pelicansille kauden toinen Tapparasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–Sport 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

Kärkipelaajistaan luopunut SaiPa yllätti torstaina pirteällä esityksellä Sportin. Ottelun ainoa maali nähtiin avauserässä, kun Tomi Leivo siirsi kiekon verkkoon ajassa 14.57. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytyn osuman alustivat kahteen viime otteluu neljä pistettä iskenyt Tero Koskiranta ja William Mäkinen. Vapautuneesti pelanneen SaiPan viimeinen lukko löytyi maalilta. Frans Tuohimaa torjui kauden toisen nollapelinsä eteen yhteensä peräti 39 kertaa. Sport ei onnistunut kaatamaan SaiPaa kertaakaan tämän kauden runkosarjassa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät lappeenrantalaisille voitoin 4–0 ja pistein 10–2. Viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävälle Sportille tappio oli viikon toinen. Vaasalaiset ovat kahden pisteen turvin playoffs-viivan paremmalla puolella.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Published by: Juuso Kauppinen