Liiga torstaina: Lisää tähtiä kaukaloon

16.2.2017
Liiga torstaina: Lisää tähtiä kaukaloon

Pelicansin Karri Rämö ja Tapparan Kristian Kuusela esittelevät osaamistaan torstaina Isku Areenalla.

Liiga-herkkua on tarjolla torstaina neljällä paikkakunnalla. Kierroksella joukkueiden riveissä nähdään uusia, tuttujakin vahvistuksia. Kuka heistä onnistuu parhaiten illan otteluissa? Lue ennakot ottelupareista.

"Jopa mestaruudesta pelaavilla lahtelaisilla oli yksi huoli: Janne Juvosen tilastot ovat alkuvuodesta valuneet selvästi Liigan ykkösveskareiden alemmalle puoliskolle. Siihen nähden NHL-tason veskari Karri Rämö on oiva vahvistus, mikäli pelit sujuvat pitkän tauon jälkeen odotetusti. Mittari on ainakin heti kohdallaan, kun debyytti tapahtuu ylivoimaisesti tehokkaimmin viimeistelevää Tapparaa vastaan."

>> Katso Veikkauksen kertoimenlaskijan nostot illan kierrokselle

Ilves (13) - HPK (5) | Kokoonpanot

Ilves palasi tiistaina voittokantaan kukistamalla HIFK:n Helsingissä. Kotiotteluiden kolmen pisteen voitto on kuitenkin edelleen hakusessa. HPK otti kolmannen peräkkäisen voittonsa tiistaina viemällä Hämeen herruuden Pelicansia vastaan. Vierasotteluistaan HPK:lla on yksi kolmen pisteen voitto seitsemästä edellisestä vieraspelistä.

HPK on voittanut Ilveksen kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa. Kahdessa ottelussa ratkaisua on haettu jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta.

KooKoo (14) - Kärpät (8) | Kokoonpanot

KooKoo voitti tiistaina Sportin kotonaan ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Kuudesta edellisestä Lumon Areenan kamppailusta KooKoo on voittanut kolme. Kärpät on ollut voitokas kahdessa edellisessä ottelussaan ja voittanut kuudesta edellisestä pelistään viisi.

Tämän kauden kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin. KooKoo voitti lokakuussa 3-2 (VL), Kärpät marraskuussa 2-1 (JA) ja joulukuussa 3-0.

Pelicans (6) - Tappara (1) | Kokoonpanot

Pelicans on kärsinyt neljässä viime ottelussaan kolme tappiota. Neljästä edellisestä kotiottelusta on tullut kuitenkin kolme voittoa. Tappara palasi tiistaina voittokantaan kahden tappiopelin jälkeen.

Pelicans ja Tappara kohtasivat syyskaudella kahdesti. Pelicans voitti lokakuussa Lahdessa jatkoajalla 4-3, Tappara oli parempi joulukuussa Tampereella 4-1.

SaiPa (15) - Sport (10) | Kokoonpanot

SaiPa lähtee otteluun kolmen ottelun tappioputkessa. Kuudesta edellisestä ottelustaan se on voittanut yhden. Sport hävisi tiistaina KooKoolle vieraissa kahden voittopelin jälkeen.

SaiPa on voittanut Sportin kaikissa kauden kolmessa yhteenotossa. Kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla – kaksi viimeisintä vasta voittomaalikilpailussa.


---
Published by: Antti Seppänen