Liiga lauantaina: Ratkaisuja jälleen jatkoajalla?

7.1.2017
Liiga lauantaina: Ratkaisuja jälleen jatkoajalla?

Pystyykö HIFK lauantaina kauden avausvoittoonsa KooKoosta? (Picture: Kimmo Metsälä)

Lauantai tarjoaa Liiga-otteluita kuudella paikkakunnalla. Kierroksen kärkiottelu mitellään Hämeenlinnassa, jossa HPK isännöi KalPaa. Kouvolassa vieraileva HIFK hakee kauden avausvoittoaan KooKoosta. Vahvasti viime aikoina esiintynyt JYP kohtaa Vaasassa Sportin. Lue ennakko illan kierrokselle.

HPK - KalPa | Kokoonpanot

HPK lähtee kärkiotteluun neljän ottelun voitto- ja 10 ottelun pisteputkessa. Rinkelinmäellä kolme viimeisintä ottelua on edennyt jatkoajalle. KalPan voittoputki on kolmen ottelun mittainen. Viidestä viimeisestä vierasottelustaan kuopiolaisilla on vain yksi kolmen pisteen voitto. HPK:n ja KalPan syyskauden kohtaamisissa kumpikin otti vierasvoiton voittomaalikilpailussa.

Ilves - Pelicans | Kokoonpanot

Ilves otti makean voiton torstaina kärkijoukkue Tapparasta. Kotiotteluista Ilveksen saldo on kuitenkin synkkä: kahdeksasta viimeisestä ottelusta on tullut vain yksi jatkoaikavoitto ja seitsemän tappiota. Pelicans hävisi torstaina kotonaan HPK:lle. Vieraspeleistään Pelicansilla on alla neljän pelin tappioputki. Pelicans voitti Ilveksen molemmissa syyskauden kohtaamisissa (3-1 ja 2-1).

KooKoo - HIFK | Kokoonpanot

"Kun HIFK vieraili syyskuussa Kouvolassa, peräti yli 95 % vaihdosta pelattiin IFK:n voitolle. Jakauma on erittäin harvinainen, ja ottelu on yhä koko kauden toiseksi pelatuin Pitkävedossa. Kävi kuitenkin niin, että KooKoo voitti 2-1 jatkoajan jälkeen. Nyt stadilaiset palaavat Kouvolaan, ja tälläkin kertaa reilu 80 % asiakkaista on lyönyt vetoa IFK:n voitosta. Asiakkaiden revanssi?"

>> Lue Veikkauksen ennakko kierroksen kuumimmasta pelistä

KooKoolla on neljästä viime ottelusta yksi jatkoaikavoitto ja kolme tappiota. HIFK palasi torstaina voittokantaan kolmen tappion jälkeen. Syyskaudella KooKoo voitti HIFK:n molemmissa keskinäisissä otteluissa jatkoajalla: syyskuussa Kouvolassa 2-1 ja marraskuun lopulla Helsingissä 1-0.

Kärpät - SaiPa | Kokoonpanot

Kärpät hävisi torstaina vieraskaukalossa Ässille. Raksilassa Kärpät on esiintynyt kuitenkin väkevästi viime aikoina: alla on neljän ottelun voittoputki. SaiPa nousi torstaina voittoon Sportia vastaan voittomaalikilpailussa ja palasi voittojen tielle kahden tappiopelin jälkeen. Kärpät oli SaiPaa parempi molemmissa syksyn otteluissa: lokakuussa Kisapuistossa jatkoajalla 3-2 ja joulukuussa Oulussa 3-1.

Sport - JYP | Kokoonpanot

Viimeisissä kolmessa ottelussaan Sport on voittanut kerran varsinaisilla peliajoilla ja hävinnyt kahdesti jatkoaikapeleissä. JYP jatkoi vahvaa jaksoaan torstaina vierasvoitolla Lukosta. Jyväskyläläisillä on kuudesta viime ottelustaan viisi voittoa. Joulukuun alussa Sport voitti JYPin kahdesti kuuden päivän sisällä (2-0 ja 4-3 JA).

TPS - Lukko | Kokoonpanot

TPS hävisi torstaina jatkoajalla KalPalle, mutta joukkueen kuntopuntari näyttää komeita lukemia: yhdeksästä viime ottelusta on tullut seitsemän voittoa ja 20 pistettä. Lukko hävisi torstaina kotonaan JYPille. Yhdeksästä viime ottelustaan Lukko on voittanut varsinaisella peliajalla vain yhden. TPS:n ja Lukon kauden kolmesta kohtaamisesta voitot ovat Lukon eduksi 2-1.


---
Published by: Antti Seppänen