Kärkiottelu päättyi KalPan juhliin – Ilomäki upotti HPK:n

7.1.2017
Kärkiottelu päättyi KalPan juhliin – Ilomäki upotti HPK:n

Kesken kauden Tapparasta KalPaan vaihtanut Arttu Ilomäki ratkaisi Hämeenlinnassa. (Picture: Tomi Natri)

Viisi vierasvoittoa ja yksi kotivoitto! Viikon huipentaneen kuuden ottelun lauantain voittajat olivat KalPa, Pelicans, HIFK, Kärpät, JYP ja Lukko. Illan kärkiottelussa KalPa haki arvokkaat pisteet HPK:lta Arttu Ilomäen maalilla. Palaa kierroskatsauksesta uudelleen illan tunnelmiin.

HPK–KalPa 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Illan kärkiottelussa KalPa haki täydet kolme pistettä HPK:lta Hämeenlinnasta. Kahdesti ottelua johtaneen KalPan osumista vastasivat Otto Leskinen ja voittomaalin ajassa 56.46 iskenyt Arttu Ilomäki. Hämeenlinnalaisten ainokainen oli Joni Tuulolan käsialaa. Tappion myötä neljännellä sijalla jatkavan HPK:n neljän ottelun voittoputki katkesi. KalPa puolestaan venytti oman voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves–Pelicans 3–4 (1–1, 1–2, 1–1)

Ilveksen heikot kotiottelut saivat jatkoa lauantaina, kun Pelicans juhli Tampereella. Tamperelaiset ovat hävinneet seitsemän viimeistä otteluaan Hakametsässä. Lähes koko ottelun ajan kuskin paikalla olleen Pelicansin ykkösnimiksi nousivat kaksi maalia iskenyt Morten Poulsen ja kolme maalia alustanut Hannes Björninen. Poulsenin lisäksi Pelicansilta osuivat myös Juha Leimu ja voittomaalin päätöserässä tehnyt Juhani Tyrväinen. Ilves iski kahdesti ylivoimalla ja kerran ilman maalivahtia. Osumista kaksi merkittiin Michael Keräselle ja yksi Markku Flinckille. Pelicans on voittanut Ilveksen kauden kaikissa kolmessa kohtaamisessa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–HIFK 2–3 VL (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1)

HIFK otti lauantaina kauden avausvoittonsa KooKoosta. Joukkueet eivät saaneet tälläkään kertaa ratkaisua aikaiseksi varsinaisella peliajalla. Kauden kaikissa kolmessa keskinäisessä ottelussa on tarvittu vähintään jatkoaikaa. Kouvolassa voittomaalikilpailun ratkaisijaksi nousi Juuso Puustinen. Varsinaisella peliajalla Puustinen (0+2) alusti helsinkiläisten molemmat osumat. Molemmat joukkueet johtivat ottelua kertaalleen. KooKoon osumista vastasivat Kai Kantola (1+1) ja Terry Broadhurst (1+1). HIFK:n osumat olivat Mikael Johanssonin ja Roope Hintzin käsialaa. KooKoo on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–SaiPa 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)

Kärpät palasi lauantaina voittojen tielle kaatamalla vieraskiertueella olleen SaiPan. Oulun illan ykköseksi nousi kolmen pisteen iltaa viettänyt Antti Kalapudas (2+1). Kalaputaan lisäksi nimensä maalisarakkeeseen saivat myös Lasse Kukkonen (1+1), Ville Leskinen (1+1) ja John Albert. Kahteen pisteeseen ylsi myös kaksi maalia alustanut Saku Mäenalanen. SaiPa pysyi Kärppien kyydissä mukana kaksi erää Lasse Lappalaisen ja Curtis Hamiltonin maaleilla. Voiton myötä Kärpät nousi yhdeksännelle sijalla ja kiinni playoffs-paikkaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–JYP 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)

Sportin huonot kotiottelut saivat jatkoa lauantaina, kun JYP haki Vaasasta täydet pisteet. Kotitappio oli vaasalaisille jo seitsemäs perättäinen. Ottelussa tahdin määränneen JYPin pisteykköseksi nousi kolmen pisteen iltaa viettänyt Janne Tavi (1+2). Maalitilastoihin pääsivät myös Juha-Pekka Hytönen (1+1), Michel Miklik (1+1), Tuomas Pihlman ja Jani Tuppurainen. Vaasalaisilta osuivat Filip Riska ja liigauransa avausmaalin tehnyt Aleksi Ainali. Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy ottelun toisessa erässä. Joukkueet tarvitsivat nimittäin kolmen maalin tekemiseen ainoastaan 56 sekuntia. JYP on hyvässä nousuvireessä, hurrikaanipaidat ovat voittaneet viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS–Lukko 2–3 VL (0–1, 1–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Liigan jumbopaikkaa hallussa pitävä Lukko yllätti lauantaina TPS:n Gatorade Centerissä. Raumalaiset nappasivat mukaansa kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisijaksi nousi vanhaa seuraansa kurittanut Ville Vahalahti. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet johtivat ottelua kertaalleen. TPS:ltä maalipuiden väliin osuivat vahvaa läpimurtokautta pelaava Patrik Virta ja ottelun ajassa 55.17 tasoittanut Tomi Kallio (1+1). Vierailijoiden maalit olivat puolestaan Toni Suurosen ja Sami Lähteenmäen käsialaa. Lukon kanadalaispuolustaja Keaton Ellerby oli mukana alustamassa raumalaisten molempia maaleja. TPS:lle tappio oli toinen perättäinen, Lukko nousi voitolla tasapisteisiin toiseksi viimeisenä olevan SaiPan kanssa.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Published by: Juuso Kauppinen