Oletko jo nähnyt Liigan 360-musiikkivideon? – katso tästä

1.4.2016
Oletko jo nähnyt Liigan 360-musiikkivideon? – katso tästä

Picture: FinCloud Oy

Liigan musiikkivideolla kamera on sinun silmäsi keskellä liigaottelua. Käännä silmiäsi kääntelemällä mobiilipäätettäsi.

Videolla vastakkain ovat viime vuoden finalistit Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessaan nuorten MM-kisoista tutun Catch The Game -biisin tahdittamina.

360-videolla katsoja voi tarkastella kuvattua ympäristöä vapaasti. Se on videoteknologian uusinta uutta, ja nyt sillä pääsee suoraan keskelle liigaottelun sykettä!

Jotta katselukokemuksesi olisi mahdollisimman mutkaton, alla muutama ohje mahdollisten pulmien varalta. Vaikka kyse on lähtökohtaisesti mobiilikäyttöön suunnitellusta innovaatiosta, 360-videosta pääsee nauttimaan myös tietokoneella.

Mobiiliohjeet:

Mikäli sinulla on mobiililaite, joka käyttää Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää, voit katsella videossa ympärillesi laitetta liikuttamalla. Android- tai iOS -puhelimella tai -tabletilla 360-videot voit katsoa YouTube-sovelluksen uusimmalla versiolla. Mikäli sinulla ei ole asennettuna YouTube-sovellusta, lataa se sovelluskaupasta. Sovellus käynnistyy klikkaamalla videota.

Videon 360-ominaisuus ei valitettavasti toimi Windows Phone -käyttöjärjestelmillä, koska Windows Phonen YouTube-sovelluksessa ei ole ainakaan toistaiseksi 360-tukea. Video siis näkyy, mutta kuvakulmaa ei pysty kääntämään.

Ohjeet Windows- ja Mac-tietokoneille:

Voit vaihtaa 360-videon kuvakulmaa internetselaimessasi painamalla hiiresi vasenta nappia ja liikuttamalla samalla kursoria videokuvan päällä. 360-videoiden katselemiseksi tarvitset tietokoneeseesi uusimman Chrome-, Firefox- tai Internet Explorer -selainversion.

Kuvanlaadusta:

YouTube-videosoitin valitsee videon kuvanlaadun automaattisesti internetyhteyden nopeuden perusteella. Mikäli käytössäsi on hidas yhteys, videon kuva on heikompilaatuinen. Kuvanlaatuun voi vaikuttaa klikkaamalla videoruudun oikeasta alakulmasta hammasratas-ikonia ja valitsemalla esiin pomppaavasta valikosta kuvanlaaduksi 4k. Sillä laadulla kuvanlaatu on paras mahdollinen. Vaikka käytössäsi olisi hidas internetyhteys, pystyt katsomaan videon 4k-laadulla, kun valitsen sen mainitusta valikosta ja annat videon latautua ennen katselua.

Tuotanto: Jääkiekon SM-liiga Oy ja FinCloud Oy


---
Published by: Juuso Kauppinen