Kuka vie Honkavaara-palkinnon?

3.3.2016
Kuka vie Honkavaara-palkinnon?

Chad Rau (vas.), Aaron Gagnon ja Tomas Záborský kamppailevat runkosarjan maalikuninkaan tittelistä.

Liigan maalipörssin voitosta käydään päätöskierroksilla huima kamppailu. Maalikuninkuudessa on kiinni tiukimmin kolme pelaajaa; SaiPan Chad Rau, Lukon Aaron Gagnon ja HIFK:n Tomas Záborský. Kuka on sinun ehdokkaasi Aarne Honkavaara-palkinnon saajaksi?

Chad Rau johtaa maalipörssiä 26 osumallaan. 29-vuotiaan yhdysvaltalaislaiturin johto tilastossa on kuitenkin kuihtunut helmi-maaliskuussa. Rau on tehnyt 11:ssä viimeisessä ottelussaan vain kaksi maalia. Honkavaara-palkinnon voittaessaan Rau olisi Liiga-historian toinen saipalainen runkosarjan maalikuningas. Dale MacTavish oli runkosarjan ykkönen kaudella 1997-98.

Aaron Gagnonilla on koossa 25 maalia. Tammikuussa pörssivoitosta kilpailemaan noussut 29-vuotias keskushyökkääjä kunnostautui helmikuussa syöttäjänä, ja maalitilille kertyi vain kolme osumaa. Edellisen kerran Honkavaara-palkinto on mennyt Lukko-pelaajalle kaudella 2004-05, kun Pasi Saarela voitti tittelin.

Tomas Záborský oli Liigan maalikuningas kaudella 2011-12 tehtailtuaan Ässien paidassa runkosarjassa peräti 35 maalia. 28-vuotias slovakialainen on yltynyt viime kierrosten aikana hyvään maalivireeseen ja iskenyt neljässä viimeisessä ottelussaan viisi maalia. Záborskýn kauden kokonaismaalimäärä on 24. Edellisen kerran maalikuninkuus meni HIFK-pelaajalle Tony Salmelaisen voittaessa maalipörssin kaudella 2005-06.

>> Runkosarjan maalipörssi 2015-16

Kuka on sinun suosikkisi? Äänestä!

Kuka vie Honkavaara-palkinnon kaudella 2015-16?
Chad Rau, SaiPa
50.1%
Aaron Gagnon, Lukko
18.1%
Tomas Záborský, HIFK
31.8%
Poll has ended

---
Published by: Antti Seppänen