Pelicansin ylivoima myrkkyä Ässille – Ilves vierasvoittoon

29.1.2016
Pelicansin ylivoima myrkkyä Ässille – Ilves vierasvoittoon

Pelicans on tehnyt eniten ylivoimamaaleja tällä kaudella – Ässien verkkoon joukkue iski perjantaina neljä yv-maalia. (Picture: Tomi Natri)

Liigan kuuden ottelun kierroksella nähtiin yllätystuloksia. Ilves, KalPa, KooKoo ja TPS katkoivat tappioputkiaan, Tappara piti pintansa Sportia vastaan ja Pelicansin ylivoimapeli oli liikaa Ässille. Lue kooste illan otteluista.

Blues - Ilves 2-4 (1-0, 1-1, 0-3) | Tilastot

Ilves nousi päätöserässä arvokkaaseen vierasvoittoon. Tamperelaiset iskivät 3. erässä kolme maalia viimeisellä 10 minuutilla. Kai Kantolan tasoituksen jälkeen Aleksi Mustonen teki voittomaalin ajassa 54.16. Mustonen katkaisi 12 ottelun maalittoman putkensa. Ilves-puolustuksessa kaksi maalia syöttänyt Veli-Matti Vittasmäki urakoi lähes puoli tuntia (29.36). Ilveksen edellinen ja samalla ainoa kolmen pisteen vierasvoitto oli tullut 1. lokakuuta.

KalPa - JYP 3-2 VL (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0) | Tilastot

Ottelun ratkaisu saatiin jälleen voittomaalikilpailussa – neljännen kerran viidestä ottelusta. Puolustaja Mikko Jokela vastasi KalPan tasoitusmaalista 3. erässä. Ottelun ykköstähtenä palkittu Jokela teki kauden toisen maalinsa. Voittomaalikilpailussa KalPan Janne Keränen oli kuudesta laukojasta ainoa onnistuja. KalPa palasi voittokantaan kolmen tappiopelin jälkeen.

KooKoo - SaiPa 3-2 VL (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) | Tilastot

KooKoo otti kauden avausvoittonsa "Kaakon derbystä". 700. ottelunsa pelannut KooKoo-puolustaja Ari Vallin teki kauden avausmaalinsa. Maalipörssin ykkönen, SaiPan Chad Rau kasvatti kauden saldoaan yhdellä osumalla. Nyt kasassa on 24 maalia. Voittomaalikilpailussa KooKoolta onnistuivat sekä Josh Green että Mikko Virtanen. KooKoo katkaisi neljän pelin kotitappioputkensa.

Lukko - TPS 2-5 (1-1, 1-3, 0-1) | Tilastot

TPS ratkaisi ottelun toisessa erässä. Ilkka Pikkaraisen tasoitusmaalin jälkeen Jerry Ahtola iski voittomaaliksi jääneen TPS:n kolmannen osuman. Samalla Ahtola katkaisi 11 otteluun venyneen pisteettömän putkensa. TPS:n tehomieheksi nousi kesken kauden joukkueeseen liittynyt Jussi Makkonen pisteillä 1+2. TPS katkaisi neljän ottelun vierastappioputkensa, Lukolle tappio oli neljäs peräkkäinen.

Tappara - Sport 3-2 (0-0, 2-2, 1-0) | Tilastot

Maalittoman avauserän maalihanat avattiin kummankin joukkueen onnistuessa kahdesti. Tapparan Kristian Kuusela kasvatti saldoaan pistepörssin kärjessä maalilla, Sportin Tuomas Vänttinen nousi kauden 15. osumallaan maalipörssin jaetulle kolmospaikalle. Päätöserässä ottelun ratkaisijan viittaan pukeutui Tapparan Arttu Ilomäki, jonka voittomaali oli miehen kauden 14. maali. Voitto oli Tapparalle viides peräkkäinen.

Ässät - Pelicans 4-5 (1-2, 2-1, 1-2) | Tilastot

Erikoistilanteet nousivat ratkaisuksi Porissa. Pelicans iski avauserässä kaksi yv-maalia. Päätöserässä lahtelaisten kapteeni Antti Erkinjuntti onnistui kahdesti ylivoimapelissä vain 31 sekunnin välein. Pelicansin muita tehopelaajia olivat Vili Sopanen (1+2) ja puolustaja Juha Leimu (0+3). Leimu nousi Liigan puolustajien pistepörssin kärkeen (14+15) sekä ylivoimapisteiden ykköseksi kaikki pelaajat huomioiden (11+10). Ässien ykköspelaaja oli Aleksi Saarela pistein 2+1. Pelicansille voitto oli jo kuudes peräkkäinen vierasotteluissa.


---
Published by: Antti Seppänen