Kumpi on pääkaupunkiseudun herra – HIFK vai Blues?

29.10.2015

Torstaina Liigassa pelataan kaksi ottelua. Helsingissä HIFK ja Blues mittelevät pääkaupunkiseudun herruudesta. Tampereella Ilves puolestaan haastaa hallitsevan Suomen mestarin.

HIFK–Blues | Kokoonpanot | Osta lippuja

HIFK on saanut valmistautunua torstain otteluun viime lauantaista asti. Helsinkiläiset lähtevät otteluun tappio allaan, kun KalPa oli lauantaina parempi lukemin 4–2. Torstaina HIFK-paidassa debytoi tälle kaudelle Ilveksestä siirtynyt Roope Hintz. Hintz on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista. Myös Robert Leino nousee kokoonpanoon. Kokoonpanon ulkopuolelle ovat jääneet Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen. HIFK:n maalilla aloittaa Ville Husso.

Blues pelasi viimeksi keskiviikkona. Espoolaiset lähtevät otteluun tappio allaan, kun Liigan kärjessä porskuttava Tappara oli parempi lukemin 1–0. Blues lähtee lähes samalla kokoonpanolla tämän illan otteluun. 13. hyökkääjäksi kokoonpanoon on noussut Robert Rooba. Hänelle tilaa tekee keskiviikkona seitsemäntenä puolustajana ollut Victor Westermarck. Myös aloittava maalivahti vaihtuu, kun maalia vartio Christian Engstrandin sijaan Kaapo Kähkönen.

Ilves–Kärpät | Kokoonpanot | Osta lippuja

Kahden ottelun voittoputkessa oleva Ilves haastaa torstaina Kärpät Hakametsässä. Viimeksi tiistaina Ilves kaatoi Ässät lukemin 1–0. Tamperelaiset ovat tehneet kaksi muutosta hyökkäykseensä. Loukkaantumisesta toipunut Aleksi Mustonen ja Markus Jokinen palaavat kokoonpanoon. Pikakiitureille tilaa tekevät Matias Sointu ja Antti Jaatinen. Ilveksen maalilla jatkaa vahvaa alkukautta pelaava Hannu Toivonen.

Liigassa kolmannella sijalle oleva Kärpät pääsee myös otteluun kahden voiton putkessa. Oululaiset ovat saaneet huilata alkuviikon, viimeisin peli oli lauantaina, jolloin Lukko jäi jalkoihin lukemin 4–1. Hallitseva Suomen mestari lähtee torstain otteluun täysin samoilla kenttäpelaajilla kuin lauantain otteluunkin. Ainoa muutos on tapahtunut maalivahtiosastolla. Torstaina torjuntavuorossa on Ilves-kasvatti Sami Aittokallio ja Iiro Tarkki toimii varamaalivahtina.


---
Published by: Juuso Kauppinen