Liiga perjantaina: Kumpi suosikkina Hippoksen illassa?

23.10.2015
Liiga perjantaina: Kumpi suosikkina Hippoksen illassa?

JYPin Anssi Löfman ja HIFK:n Thomas Nykopp ovat avainrooleissa perjantaina. (Picture: Tomi Natri)

Liiga-perjantain ohjelmassa on kolme ottelua. Jyväskylässä JYP isännöi vieraskiertuettaan jatkavaa HIFK:ta. Lue ennakot illan kierrokselle.

Blues - Ilves | Kokoonpanot | Osta lippuja

Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Viime kaudella Blues hallitsi voitoin 3-1. Blues on voittanut kolme viimeisintä kohtaamista.

Eero Somervuori palaa Bluesin kokoonpanoon. Hyökkäyksestä sivussa on Siim Liivik. Espoolaisten maalilla jatkaa Kaapo Kähkönen.

Ilves saa kokoonpanoonsa takaisin vain kauden avausottelussa pelanneen keskushyökkääjä Tapio Laakson, joka johtaa kakkosketjua. Edellisen ottelun hyökkäyksestä sivuun jää Eemeli Suomi. Puolustuksessa Jarkko Näppilä ei pelaa Bluesia vastaan. Kokoonpanoon nousee 21-vuotias Olli Vainio, jolle ottelu on uran ensimmäinen Liigassa. Hannu Toivonen jatkaa Ilves-maalilla.

JYP - HIFK | Kokoonpanot | Osta lippuja

Lokakuun alkupuolella JYP haki Helsingistä 4-1-voiton. Neljästä edellisestä Jyväskylän kohtaamisesta JYP on voittanut kolme, ja HIFK:lla on yksi voitto voittomaalikisaan edenneestä ottelusta. Kymmenestä viimeisestä Hippoksen pelistä voitot ovat JYPille 7-3.

JYP-hyökkäykseen on tehty yksi muutos, kun Joel Sund korvaa Mikko Virtasen kolmosketjussa. Puolustuksessa Mikko Luoma ei ole pelikunnossa, ja Valtteri Hietanen aloittaa kakkosparissa. 23-vuotias JYPin oma kasvatti Olli Aitola on uusi mies Liiga-ympyröissä. Aitola on mukana kokoonpanossa seitsemäntenä puolustajana. Veini Vehviläinen pelaa JYP-maalilla.

Jasse Ikonen palaa HIFK-hyökkäykseen ykkösketjun laidalla. Edellisen ottelun hyökkäyksestä sivuun jää Juha Jääskä. Puolustuksessa Miihkali Teppo on takaisin kokoonpanossa, Eemeli Heikkinen jää reserviin. Ville Husso jatkaa HIFK:n maalilla.

Pelicans - HPK | Kokoonpanot | Osta lippuja

Kauden avauskierroksella joukkueet ottivat yhteen Hämeenlinnassa ja HPK oli parempi 4-1. Viime kaudella voitot olivat Pelicansin eduksi 3-2.

Pelicansin hyökkäyksessä Taavi Vartiainen korvaa Aatu Viljasen nelosketjussa. Puolustuksesta puuttuu pelikieltoon joutunut Ben Blood. Sami Rajaniemi pelaa Pelicansin maalilla.

HPK:n hyökkäys vahvistuu pelikuntoon toipuneella kapteeni Riku Hahlilla, joka pelaa kolmosketjun keskellä. Henrik Forsberg palaa kokoonpanoon Hahlin ketjun laidalla. Jere Myllyniemi jatkaa HPK-maalilla.


---
Published by: Antti Seppänen