Bluesille täysi pistepotti – jumbopaikka jäi taakse

23.10.2015
Bluesille täysi pistepotti – jumbopaikka jäi taakse

Roope Talaja vastasi Espoon perjantai-illan voittomaalista. (Picture: Tomi Natri)

Perjantai-illan liigakierroksen voittajat olivat Blues, HIFK ja Pelicans. Espoossa Blues otti täyden pistepotin seitsemän ottelun tauon jälkeen. Voiton myötä Blues jätti jumbopaikan taakseen.

Blues - Ilves 2-1 (1–0,1–1,0–0) | Tilastot

Blues nappasi kotiyleisönsä riemuksi täydet kolme pistettä alavireisten joukkueiden kohtaamisesta. Espoolaiset ottivat täyden pistepotin seitsemän ottelun tauon jälkeen. Vierasjoukkue Ilvekselle tappio oli puolestaan jo kuudes perättäinen. Ottelun avausmaali syntyi seitsemännellä minuutilla, kun Bluesin puolustaja Otso Rantakari vei espoolaiset johtoon. Ilves kuittasi osuman toisessa erässä. Vahvan karvauksen jälkeen kiekko ajautui puolustaja Konsta Mäkiselle, joka laukoi kiekon siniviivalta oikeaan alanurkkaan. Tasoituksen jälkeen Ilves otti neljä perättäistä kahden minuutin rangaistusta. Jäähyjen päätteeksi Peter Tiivola tarjoili Roope Talajalle tyhjän maalin, josta Talaja sijoitti ottelun voittomaalin. Tolppaa lähemmäksi Ilves ei tasoitusta päässyt.

Voiton myötä Blues jätti jumbopaikan taakseen ja nousi 12. sijalle 18 pisteellä. Ilves on kahdeksantena 22 pisteellä.

JYP - HIFK 2-3 (0–0,0–1,2–2) | Tilastot

HIFK haki perjantaina arvokkaat kolme pistettä Jyväskylästä. Voitto oli helsinkiläisille kolmas perättäinen. Tämän lisäksi HIFK on tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa. Ottelun avausmaali syntyi vasta 33 sekuntia ennen toisen erän päätöstä, kun Mika Partanen onnistui. Päätöserässä joukkueet innostuivat iskemään vuorotahtiin maaleja. HIFK:lta onnistuivat ulkomaalaisvahvistukset Tomas Zaborsky ja Corey Elkins. Kotijoukkueen osumat merkittiin Markus Nenoselle ja Anssi Löfmanille. Ottelun ykköstähdeksi valittiin illan tehomies Teemu Ramstedt (0+2).

HIFK nousi voitolla jo toisella sijalla. Helsinkiläisillä on kasassa 31 pistettä. JYP löytyy seitsemänneltä sijalta 24 pisteellä.

Pelicans - HPK 4-2 (3–1,0–0,1–1) | Tilastot

Kotijoukkue Pelicans aloitti Lahdessa vahvasti. Joukkue iski avauserään peräti kolme maalia. Maalintekijät olivat Antti Erkinjuntti, komean kuvion päätteeksi osunut Ryan Potulny ja kauden avausosumansa iskenyt Joonas Hurri. HPK kavensi erän lopussa ylivoimalla, kun Heikki Liedes ohjasi Martti Järventien laukauksen verkkoon. Toinen erä oli maaliton. Päätöserässä molemmat onnistuivat kertaalleen. Ensin Juha Leimu (1+1) teki Pelicansin neljännen osuman ja heti perään Juhani Jasu iski HPK:n toisen osuman. Enempää maaleja ei nähty ja Pelicans pääsi juhlimaan toista perättäistä voittoaan.

Pelicans nousi kolmen pisteen myötä 20 pisteeseen, joka oikeuttaa kymmenenteen sijaan. HPK tippui Liigan jumbopaikalle. Hämeenlinnalaisilla on kasassa 15 pistettä.

> > Katso perjantain kaikki 14 maalia tästä


---
Published by: Juuso Kauppinen