Tulikuumat pelaajat – viikko 12/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Kaapo Kakko, #24, TPS

Pelasi jälleen hyvän viikon ja oli varsinkin SaiPa-pelissä kentän paras pelaaja. Kakon pelintaso on korkea ja mikä parasta, se vaihtelee vain vähän ottelusta toiseen. Kukapa olisi uskonut kauden alussa, että Kakko on turkulaisten merkittävin pelaaja tällä hetkellä. Hän sytyttää joukkueensa omilla suorituksillaan. Nuorukainen haastaa, voittaa kaksinkamppailuita, taklaa, tekee maaleja, tekee peliä ja antaa kaikkensa illasta toiseen.

2. Erik Thorell, #86, HIFK

Ruotsalaishyökkääjä on varustettu tällä hetkellä sellaisella itseluottamuksella, että kentällä tapahtuu hyökkäyssuuntaan koko ajan. On kiekon saadessaan jatkuvasti vaarallinen. Vahva luistelu ja kyky pysyä kiekossa luovat pohjan, laadukas laukaus ja kyky löytää vapaa lapa koristelevat kakun.

3. Oliwer Kaski, #7, Pelicans

Suunnannee NHL:ään ensi kaudeksi, mutta Kaskea ehtii vielä näkemään kotimaassa. Itseluottamus ja ratkaisuhalukkuus kasvoi läpi kauden. Henkilökohtaisella hyökkäysosaamisella aivan ratkaiseva rooli Pelicansin vahvassa iskussa. Pelannee myös MM-kisoissa keväällä.

4. Ville Leskinen, #12, Kärpät

Vaivihkaa hiipinyt Liigan aivan terävimpään kärkeen. Pelkkiä numeroita katselemalla kehityskäyrä osoittaa edelleen jyrkästi ylös. Näyttää nauttivan pelaamisesta sitä enemmän, mitä tiukempi peli on. Terävässä iskussa runkosarjan lopulla.

5. Janne Keränen, #19, Lukko

Hurjalla tahdilla playoffs-pelit käyntiin. Oli varsinkin kotiotteluissa energinen ja päättäväinen. Maalin lähellä todella oikea-aikainen. Osaa liikkua oikeassa rytmissä ja saa iskettyä lavan oikeaan väliin. Johtaa playoffsien pistepörssiä.

6. Kristian Kuusela, #71, Tappara

Hieman takkuisen kauden aloituksen jälkeen kirvesrinnat ja kapteeni Kuusela löysivät punaisen langan, ja lopputuloksena oli jälleen runkosarjan kakkostila. Kuukausi sitten 36 vuotta täyttänyt Kuusela pelasi uransa toiseksi tehokkaimman kauden. Vaikka Tapparalla onkin melko laaja ja vertailun kestävä materiaali, oli Kuuselan panos joukkueen menestyksessä kiistaton, ja Kuusela oli jokaisella mittarilla joukkueen ehdotonta kärkeä. Vielä parempaan pitää kuitenkin pystyä, mikäli kapteeni mielii johdattaa pojan Manseen.

7. Arttu Ruotsalainen, #22, Ilves

Saattaa olla epäreilua nostaa Ilveksen ykkösketjusta esiin ainoastaan yksi pelaaja. Jos ei tietäisi, niin voisi kuvitella, että ketju on ollut kasassa pidempään kuin muutaman kuukauden. Läpimurtokauden pelanneen Ruotsalaisen vahva kauden aloitus nosti koko nuoren joukkueen itseluottamusta, ja nyt ottelut jatkuvat playoffs-pelien merkeissä. Ilveksen mahdollisuudet haastaa suurin mestariehdokas Kärpät ovat pitkälti Ruotsalaisen johtaman ykkösketjun harteilla. Liikkuvan ja yllätyksellisen mutta kurinalaisen ykköskentän tulee saada pelin painopiste Kärppä-päätyyn ja voittaa "oma ottelunsa".

8. Oula Palve, #89, TPS

Palve on vaikea pideltävä hänen ollessaan pelipäällä. Asian sai viimeksi kokea SaiPa Turussa, kun erinomaisena syöttäjänä tunnettu Palve alusti syötöillään peräti neljä maalia. Löytänyt hyvin yhteisen sävelen Kaapo Kakon kanssa. On hyökkäyspäässä koko ajan vaarallinen. Lisää suoraviivaisuutta kiekollisena ja tasaisuutta peliesityksiin illasta toiseen, niin Palve saattaa menestyä myös korkeammalla tasolla.

9. Mikko Niemelä, #28, Kärpät

Fyysinen peruspuolustaja yltyi loppukierroksilla poikkeuksellisesti jo neljän ottelun pisteputkeen, laukoen komeasti viivalämärillä kauden avausmaalinsa runkosarjan viimeisessä ottelussa. Kahdeksan Kärpät-kauden aikana tuonut pakistoon leveyttä ja jatkuvuutta. Hommat on yleensä hoidettu kentällä parhaiten, kun kukaan ei sitä huomaa.

10. Niclas Lucenius, #71, HPK

Kesken kauden Mestiksestä Kerhoon siirtynyt sentteri toi joukkueen ratkaisuosastolle leveyttä. Kasvanut urheilijana uusiin mittoihin. Ratkaisuhalukkuutta ja röyhkeää luonnetta löytyy yllin kyllin. Ne yhdistettynä oikea-aikaiseen syöttämiseen kylvää tuhoa hyökkäyspäässä.