Tulikuumat pelaajat – viikko 3/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Teemu Turunen, #80, HPK

HPK-hyökkäyksen kenraali on pysäyttämättömässä kunnossa. Latonut viimeiseen kuuteen peliin pisteet 6+4. Kyky pysyä kiekossa huippua. Se yhdistettynä tuhoisaan laukaukseen tekee hänen puolustamisensa erittäin vaikeaksi. Nordenskiöldinkadulla muistellaan vielä kauhulla perjantai-iltaa.

2. Iikka Kangasniemi, #4, HIFK

Hattutempun lauantaina Jukureita vastaan iskenyt taitoniekka taistelee jopa maalipörssin voitosta, vaikka on missannut loukkaantumisten vuoksi jo 16 ottelua. Varressa on mittaa vain 170 senttiä, mutta ei silti väistele ketään. Maalinteon lisäksi Kangasniemi on myös erinomainen pelintekijä. Matkalla isommille areenoille.

3. Juho Olkinuora, #45, Pelicans

Jatkoi tällä viikolla siitä mihin edellisen viikon jätti. Pakotti suorituksillaan Pelicansien hakemaan Skarekille minuutteja Heinolasta. Kaksi ottelua, kaksi rauhallisen varmaa voittoa ja vain kaksi päästettyä maalia sekä toinen voitoista tylysti nollapelillä. Joukkue pelaa edessä hyvin, ja Olkinuora hoitaa muutamat voittavat torjunnat loistavasti illasta toiseen. Hehkuu itsevarmuutta, mikä näkyy lisääntyneenä mailapelaamisena. Pelicansilla on loistava tilanne maalivahtien osalta.

4. Ben Blood, #24, Tappara

Isolla asenteella ja sydämellä pelaava todellinen urheilija auttaa joukkuettaan illasta toiseen. Erinomainen omalla alueella. Pelaa varmasti ensimmäisen syötön aina omille. Mainettaan parempi pelaaja, tykkää tukea hyökkäyksiä. Kun ei ole tarvinnut olla maineensa vanki, on päässyt osoittamaan olevansa hyvä ulkomaalaisvahvistus. Useimpina iltoina tehotilastot näyttävät plussaa. Viikon pisteet 1+2 ja teholukema +6.

5. Ahti Oksanen, #17, SaiPa

Isokokoisella hyökkääjällä on erinomainen laukaus, jota osaa käyttää hyödyksi. Pohjois-Amerikasta peliin on tarttunut suoraviivaisuus, jonka avulla hyödyntää kokoaan erinomaisesti. Isoksi mieheksi myös liike on hyvällä tasolla. Viikon kahteen peliin pisteet 0+3 ja molemmissa peleissä ratkaisumaali voittomaalikilpailussa.

6. Oskar Osala, #92, Kärpät

Osoitti huikeassa neljän maalin tykityksessään KooKoota vastaan pitelemättömyytensä maalin edessä ykkösalueella. Laukaus lähtee suoraan syötöstä todella nopeasti. Saa usein aikaan tarkan laukauksen puolustajan häirinnässäkin. Arvokas pelaaja Kärpille ratkaisupeleihin tilan ja ajan vähentyessä maalipaikoissa. Pienen ruhjevamman takia sivussa viikonloppuna, mutta palannee kokoonpanoon taas viikolla.

7. Hannes Björninen, #24, Pelicans

Kapteeni johtaa joukkuetta esimerkillään. On välillä joutunut jopa liian isoon rooliin. Sarjan parhaita kahden suunnan pelaajia. Aloitusprosentti 60:n paikkeilla illasta toiseen. Alivoiman erikoismies sekä valmennuksen luottopelaaja. Monelle juniorille loistava esimerkki siitä, miten likaiset sekä voittavat pienet asiat hoidetaan. Viikon kahdessa voitossa loistavaa peliä: pisteet 1+1 ja teholukema +4.

8. Julius Nättinen, #33, JYP

Aurinkoisesta San Diegosta takaisin Jyväskylään lokakuussa palannut Nättinen on löytämässä vahvaa virettään. AHL:ssä pääsääntöisesti rikkovammassa roolissa pelannut keskushyökkääjä on joutunut hieman totuttelemaan Liigan tahtiin sekä hyökkäävämpään rooliin. Liikkuu hyvin ja taistelee tilanteet aina loppuun asti. Myös pelikäsitys sekä laukaus ovat hyvää Liiga-tasoa. Ratkaisi Jukurit-pelin upealla soololla jatkoajalla ja nappasi KalPa-pelissä syöttöpisteen lopun kavennukseen.

9. Atte Ohtamaa, #55, Kärpät

Kapteenin paluuta oli selkeästi odotettu Kärpissä. Pelasi viimeksi reilu kolme viikkoa sitten ja kruunasi paluuottelunsa jämäkän 20 minuutin peliesityksensä iskemällä komean maalin noustuaan mukaan hyökkäykseen. Nosti heti paikalla olollaan kaikkien Kärppien pakkiparien tasoa.

10. Juuso Vainio, #5, JYP

JYPin puolustuksen pirteä onnistuja. Pikkuhiljaa kausien aikana saanut varmempaa pelaamista, mitä tältä kestolupaukselta on odotettu. Hyvin liikkuva, napakasti laukova puolustaja tukee hyökkäyksiä vahvasti. Kaksi edellistä maalia syntynyt hyökkäysalueen pyörityksessä, jossa Vainio on noussut viivapuolustajan paikalta oikea-aikaisesti keskelle tyhjään tilaan. Saanut jo kahdesti maajoukkuekutsun europeleihin, vaikkei paistattele juuri otsikoissa.